Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Α. Τσίπρας: Ο Αντ. Σαμαρά δυσφημεί τη χώρα εξισώνοντας ΣΥΡΙΖΑ με ΧΑ

Τη δημοκρατία της Βαϊμάρης υπενθύμισε στον Αντ. Σαμαρά.


«Η δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σε καταστροφικό αδιέξοδο εξ αιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας»
Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον για δυσφήμηση της χώρας, της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού στο εξωτερικό.
«Βλέπω ότι ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας. Εξισώνει την αριστερά με την φασιστική ακροδεξιά», είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας «δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της δικής του πολιτικής».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Σαμαράς «θα έπρεπε να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».
Είπε ακόμα ότι «η δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σε καταστροφικό αδιέξοδο εξ αιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που εφήρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».
Τέλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πέταξε «τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε (η χώρα) με τη στάση του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς