Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Συμμετέχουμε στις 24ωρες απεργίες της Δευτέρας 22/10 και της Τετάρτη 24/10 λέει η "Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας"


Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας συμμετέχει στις 24ωρες απεργίες της Δευτέρας 22/10 και της Τετάρτη 24/10

Οι Νόμοι 4009/2011 και 4076/2012 εφαρμόζουν το μνημόνιο στην ανώτατη παιδεία:

·         Μετατρέπουν το δημόσιο αγαθό της παιδείας σε εμπόρευμα μέσω της επιβολής διδάκτρων και της αναδιάρθρωσης των σπουδών σε αγοραία κατεύθυνση.

·         Καθιστούν τους αποφοίτους των πανεπιστημίων φθηνό απασχολήσιμο δυναμικό, κατάλληλο για το νέο τοπίο ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων που διαμορφώνεται.

·         Αντικαθιστούν τη δημοκρατική αυτοδιοίκηση του πανεπιστημίου με ολιγοπρόσωπα όργανα που δεν λογοδοτούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

·         Καταστρατηγούν την ίδια τη διαφάνεια των δημοκρατικών διαδικασιών με το εφεύρημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας – φακελώματος.

·         Μετατρέπουν τον πανεπιστημιακό δάσκαλο σε έρμαιο των ιδιωτικών συμφερόντων, στα οποία καλείται να απευθυνθεί για την αναπλήρωση των κατακρημνισμένων αμοιβών του, είτε κάνοντας έρευνα για λογαριασμό τους είτε υπηρετώντας άμεσα ή έμμεσα τα εκπαιδευτήριά τους.
·          
Παράλληλα, μετά την ασφυκτική περικοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, έρχεται η απόπειρα υφαρπαγής της ακίνητης περιουσίας τους υπέρ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που εκποιεί την δημόσια περιουσία προς όφελος των εγχώριων και αλλοδαπών τοκογλύφων.

Τα Συμβούλια Ιδρύματος αποτελούν το βασικό όργανο υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών στην ανώτατη παιδεία. Γι’ αυτό οι μνημονιακές κυβερνήσεις θέλουν να τα επιβάλουν πάση θυσία.

Επομένως, όσοι συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στις εκλογές για το Συμβούλιο Ιδρύματος διαθέτοντας τις υποδομές του δημόσιου πανεπιστημίου για την υλοποίηση αντιδημοκρατικών πρακτικών και ιδιαίτερα όσοι είναι υποψήφιοι επιλέγουν την πλευρά του μνημονίου, την πλευρά που επιτίθεται στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας, την πλευρά που οδηγεί στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και ειδικότερα του πανεπιστημιακού δασκάλου.

Καλούμε:

·         τους υποψήφιους για το Συμβούλιο Ιδρύματος να παραιτηθούν,
·         τις πρυτανικές αρχές να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να ματαιώσουν κάθε διαδικασία εκλογής για το Συμβούλιο Ιδρύματος,
·         τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να παραιτηθούν,
·         τους εργαζόμενους και τους συναδέλφους που ορίσθηκαν ως ομάδα «τεχνικής υποστήριξης» της εφορευτικής επιτροπής στην παρωδία εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να αρνηθούν τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν,

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας θα αγωνιστεί μαζί με τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές ενάντια στους νόμους του μνημονίου και των πολιτικών του στην ανώτατη εκπαίδευση, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργησή τους.

Συμμετέχουμε μαζικά:
·         στις 24ωρες απεργίες της Δευτέρας 22/10 και της Τετάρτη 24/10 (ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί για τις εκλογές για το Συμβούλιο Ιδρύματος),
·         στις συγκεντρώσεις στο κτήριο της διοίκησης, τη Δευτέρα 22/10 και την Τετάρτη 24/10 στις 9.00 π.μ.
·          
Οι εκλογές για το Συμβούλιο Ιδρύματος θα ματαιωθούν, ο αγώνας για ακαδημαϊκό, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο συνεχίζεται.

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς