Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ, «ψωμοδότης» έναντι των εργαζομένων, «μπίχτης» και στη ΔΕΗ

28-10-2011, τότε που η Ασφάλεια Πατρών φρουρούσε το κτίριο.


Εργαζόμενοι και ΔΕΗ έχουν να λαμβάνουν
από αυτό, «αμ ποτέ»…
Φτώχεια και γκρίνια αποκόμισε ο Διον. Αλευράς που εκλήθη στην Πάτρα για να παραστεί στη συνάντηση για την οργανωτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ στην πάλαι ποτέ πράσινη Αχαΐα και τους όμορους νομούς Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Πρώτη διαπίστωση.
Η ανταπόκριση των μελών του κόμματος ήταν οικτρά απογοητευτική. Μόλις πενήντα άτομα μαζεύτηκαν στη σάλα του ξενοδοχείου Βυζαντινό, από όλες τις οργανώσεις της Δυτ. Ελλάδας. Απροθυμία και έλλειψη ενδιαφέροντος, στροφή του βλέμματός των προς το ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, ο οποίος στην Πάτρα συγκέντρωσε το 38% του εκλογικού σώματος προεκλογικώς και δείχνει κυβέρνηση εν αναμονή!

Δεύτερη διαπίστωση.
Εκατό μέτρα πιο πέρα στην ίδια οδό Ρήγα Φεραίου, όπου και το εν λόγω ξενοδοχείο, είναι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε διατηρούσε τρεις ορόφους της πολυκατοικίας στην οδό Γεροκωστοπούλου 8, ενώ από τις εκλογές και δώθε περιορίστηκε, εγκαταλείποντας έναν από τους ορόφους,  ελλείψει χρημάτων για να αποπληρώνονται τα ενοίκια.

Τρίτη διαπίστωση.
Τώρα με την φτώχεια μελών που το βαρά, ήρθε ως απόρροια και η φτώχεια κονδυλίων. Το ρεύμα της ΔΕΗ είναι κομμένο, το κτίριο δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί κόσμο και επειδή ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει σε συσκέψεις εν μέσω σκότους, ως να πρόκειται για γιάφκα εμφυλιοπολεμικής περιόδου, αλλά και επειδή ο… πισινός των στελεχών του έχει μάθει σε μεταξωτά βρακιά, προτίμησαν το γκλαμουράτο «Βυζάντιο». Κι αυτά ενώ το άλλο ρεύμα, αυτό της αποσκίρτησης μελών, γνωρίζει άνθιση.

Πανώ από αυτά ήρθαν οι πληροφορίες για την λίστα Λαγκάρντ με το στικάκι των μεγαλοκαταθετών και οι γκρίνιες άναψαν μεσούσης της σύσκεψης προχθές, μεταξύ οπαδών του πρώην πρωθυπουργού και νυν βουλευτή Γιώργου Παπανδρέου και του τωρινού προέδρου του κόμματος Ευ. Βενιζέλου.
Οι περισσότεροι εξομολογήθηκαν ότι με τέτοια μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση το κόμμα πλήττεται καίρια και η πολιτική του απορρίπτεται στα μπάζα από τους πολίτες. 
Παρ’ όλα αυτά ο Δ. Αλευράς επέμενε ότι υπάρχει φως για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, που συναρτήθηκε από το δυσοίωνο μέλλον της κυβέρνησης, γι αυτό και κάλεσε τους παραβρισκόμενους να στηρίξουν το κόμμα.
Ωστόσο, ενώ μιλούσε για φως στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, στο κτίριο της Γεροκωστοπούλου το ηλεκτρικό φως ήταν είδος εν ελλείψει. Και τούτο είναι αγαθό που η σπανιότης του έχει να κάνει με το οικονομικό χρέος του κόμματος που ανέρχεται, όπως ειπώθηκε, στα 157 εκατ. ευρώ, ενώ 7 εκατ. αφορούν χρέη προς εργαζόμενούς του.

Γραφεία ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, 28-10-2011, όταν άρχισε η κατάρρευση
Συμπέρασμα.
Πολύ κακός εργοδότης το ΠΑΣΟΚ, έναντι των εργαζομένων. «Ψωμοδότη», θα το χαρακτήριζα, με τη γλώσσα των συνδικαλιστών.  Οι συνδικαλιστές που αποχώρησαν από την ΠΑΣΚΕ, όπως αυτοί του καζίνου Ρίου, κάτι γνωρίζουν περί τούτων. Και όχι μόνον. «Μπίχτης» και έναντι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Και το χειρότερο. Αυτοί που τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, «τα έφαγαν» μαζί με τον Πάγκαλο, τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, τον Χριστοφοράκο και πολλούς άλλους, των οποίων ο αριθμός ουκ έστι τέλος, σήμερα υποφέρουν από καβουροφοβία και χέρι στην τσέπη δεν βάζουν!
Αλλά θα μου πείτε, τι τους περάσατε κύριε; Για συριζώτες, κουκουέδες και άλλους υπονομευτές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, που λέει και ο κυρ Φώτης, ο αγκιστρωμένος;
Τι δηλαδή, να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν από το υστέρημά τους για να σταθεί το κόμμα, που είναι εργαλείο για τη λαϊκή πάλη;  
Αμ δε σφάξανε! Εδώ είναι μπατσόκ, δεν είναι παίξε-γέλασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς