Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αλλαγές κορυφής από την κυβέρνηση σε ΔΟΥ, τελωνεία και ΣΔΟΕ

Φωτογραφία Αρχείου.


Οι επικεφαλείς που θα διορίζονται από τον Υπουργό θα κρίνονται κάθε τρίμηνο



Στο «ξήλωμα» όλων των τμηματαρχών, υποδιευθυντών και διευθυντών εφοριών, τελωνείων, καθώς και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι νέοι προϊστάμενοι θα τοποθετηθούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Παράλληλα με διαδιακασίες fast track θα γίνει η επιλογή των 2.335 φοροελεγκτών που θα στελεχώσουν την Υπηρεσία Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.
Σύμφωνα με την τροπολογία:
- Ο υπουργός Οικονομικών με απόφασή του θα ορίσει τους νέους επικεφαλής του φοροεισπτακικού μηχανισμού. Η θητεία σύμφωνα με την τροπολογία θα είναι ενός έτους, η οποία ωστόσο θα μπορεί να ανανεώνεται μέχρι και δύο φορές (δηλαδή η θητεία κατά ανώτατο όριο δεν θα υπερβαίνει την τριετία).
Βέβαια, η θητεία τους μπορεί να διακόπτεται εφόσον δεν επιτευχθούν οι ποσοστικοί και ποιοτικοί στόχοι. Δηλαδή με την τοποθέτησή τους θα καθορίζονται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι για κάθε τρίμηνο της θητείας τους. Εφόσον δεν επιτευχθούν θα αντικαθίστανται. Οι υπάλληλοι που τοποθετούνται επικεφαλής εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, να μην έχει επιβληθεί σε βάρος τους οποιαδήποτε ποινή και να μην εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη.
         - Με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής απλουστεύεται η διαδικασία για την στελέχωση της Υπηρεσίας Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους Οι θέσεις των 2.335 ελεγκτών προκηρύσσονται και οι υποψήφιοι επιλέγονται από ειδική επιτροπή μετά από συνέντευξη και όχι γραπτές εξετάσεις. Αντίθετα δεν απαιτείται συνέντευξη των ελεγκτών που διαθέτουν τουλάχιστον διετή εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Οι ελεγκτές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο με βάση τον αριθμό και το είδος των ελέγχων, καθώς και τα επιτευχθέντα έσοδα. 
             Οι ελεγκτές θα τοποθετηθούν στις μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, στο ΣΔΟΕ, στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και θα είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας. Με το συμβόλαιο οι ελεγκτές δεσμεύονται για την επίτευξη ποιοτικών και ποσοτικών στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς