Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τριγμοί για τα μέτρα – Εκτός ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης

Ο διαγραμμένος βουλευτής.


Ως μήνυμα προς τους βουλευτές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εκτιμάται -σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ, που αναφέρθηκε στο θέμα- η διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στον ΑΝΤ1 στο θέμα της διαγραφής του βουλευτή της παράταξης δήλωσε: «Είναι προφανές ότι δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα με τον κ. Σταυρογιάννη. (Γι' αυτό και είχαμε την εξέλιξη που αναφέρατε προηγουμένως στην εκπομπή σας.) Αλλά η συντριπτική πλειονότητα, έχουμε καταλάβει ότι έχουμε μια αδήριτη εθνική ανάγκη που πρέπει να υπηρετήσουμε».
Το πακέτο των μέτρων αποτελεί τεστ για τη συνοχή και των άλλων Κοινοβουλευτικών ομάδων. Μετά τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του βουλευτή Νίκου Σταυρογιάννη που είπε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, τη Δευτέρα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Όπως δηλώνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, διαφωνεί με την πολιτική στήριξης των νέων μέτρων, ενώ υποστηρίζει ότι στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, είχαν συμφωνηθεί άλλα από αυτά που παρουσιάζονται σήμερα.

Διαγραφή- μήνυμα Α. Σαμαρά προς βουλευτές ΝΔ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποίησε ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Φθιώτιδος Νίκο Σταυρογιάννη, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. Ιωάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην Επιτροπή τον βουλευτή Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταυρογιάννης δήλωσε την Κυριακή στην Real News πως «η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας».

Ο κ. Σταυρογιάννης έγινε το 1994 μέλος της ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Φθιώτιδας της ΝΔ και μέχρι το 1996, διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας της, το διάστημα 1996-1998, ήταν υπεύθυνος Τύπου και από το 1998 μέχρι το 1999 πρόεδρός της.
Το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και επανεξελέγη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 17ης Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς