Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σίγουρος για την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε ο Σαμαράς

Όσο συνεχίζεται η ύφεση τροφοδοτείται ο ρατσισμός απείλησε τους εταίρους ο Α. Σαμαράς. Παρακολουθείστε τι έλεγε προεκλογικά.

«Αποκλείστηκε η έξοδος της χώρας από το ευρώ», αλλά όχι και η εξόδιος ακολουθία για εκατομμύρια υποσιτιζόμενων Ελλήνων!
Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Σκάι.gr.
Όπως είπε μόλις ανακοινωθεί η έκθεση της τρόικας θα προχωρήσει η εκταμίευση χωρίς άλλο διαδικαστικό ζήτημα, υπενθυμίζοντας ότι τα ταμειακά αποθέματα επαρκούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Κάτι που ακούστηκε ως εκβιασμός των Ελλήνων να μην διαμαρτύρονται στο εσωτερικό της χώρας, καθώς οι χτεσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις θορύβησαν τους κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και απειλούν την κυβερνητική συνοχή.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι ηγέτες αναγνωρίζουν τις θυσίες και την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα.
«Προειδοποίησα (τους εταίρους μας) ότι όσο συνεχίζεται η ύφεση και η ανεργία, τροφοδοτείται ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός», δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός.
«Το κλίμα έχει αλλάξει», υπογράμμισε ακόμα, δηλώνοντας πως η μόνη δήλωση που έγινε επισήμως από ευρωπαϊκά χείλη αφορούσε την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση
«Αποκλείστηκε η έξοδος της χώρας από το ευρώ», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, αλλά όχι και η εξόδιος ακολουθία για εκατομμύρια υποσιτιζόμενων Ελλήνων, ενώ ευχαρίστησε και τους δυο αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν(;) την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου διαπιστώθηκε θέληση να προχωρήσει η ΕΕ σε μία χρηματοοικονομική ένωση, η οποία θα προβλέπει τρόπους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός των κρατών, είπε, παραγνωρίζοντας δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που στηρίζουν την άποψη του γερμανικού κεφαλαίου σε βάρος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται και μία δημοσιονομική ένωση, είπε, η οποία θα διευκολύνει το δανεισμό των κρατών μελών της ευρωζώνης, προβλέποντας μεταξύ άλλων ευρωπαϊκά δάνεια έως και τρία χρόνια. Δανεισμός που θα αφορά οικονομικά εύρωστες χώρες που θα μπορούν να ανταποκριθούν, ακριβώς όπως προβλέπει το σχέδιο που προωθεί η Α. Μέρκελ.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς