Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Υποχρέωση της αριστεράς να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία που κινδυνεύει!



Ο Κ. Πουλάκης στο βήμα.

Ο Κ. Πουλάκης μίλησε στα μέλη του ΣΥΝ στην Πάτρα, για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης
«Παρατηρούμε τρεις μήνες τώρα την κυβέρνηση και το πραγματικό έργο για το οποίο επιδίδονται σε μία εσωκυβερνητική διαπραγμάτευση, ότι είναι το πακέτο μέτρο που ετοιμάζουν να φορτώσουν στις πλάτες των πολιτών. Το οποίο από 11,5 δισ. το ανεβάζουν πότε στα 13,5 δισ. και πότε μέχρι τα 18 δις και τελειωμό δεν έχει».
Με αυτήτην παρατήρηση ο Κ. Πουλάκης, μέλος της Γραμμ. του ΣΥΝ, ξεκίνησε την ομιλία του προς τα μέλη του κόμματος που συνήλθαν στην Πάτρα, στο ΜΛΤ, χθες Τετάρτη 3-10-12.
Μάλιστα κάποιοι παρατήρησαν ότι ίσως η συνέλευση αυτή να είναι η τελευταία, καθώς προχωρούν γοργά οι διεργασίες για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έκρυψε μάλιστα την ανησυχία του για τις αντιδημοκρατικές εξελίξεις, που απεργάζονται οικονομικοί, πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι στη χώρα μας, γιαυτό τονισε το χρέος της αριστεράς να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία στη χώρα. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα, που έγραψε άρθρο με τίτλο «το πραξικόπημα που δεν έγινε», λέγοντας:
«Ερώτημα τίθεται, διότι είναι έτσι, γιατί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση συμμετείχαν αυτοί οι άνθρωποι και μάλιστα σε θέσεις υφυπουργών κλπ; Άρα το σύστημα είχε ανάγκη από αυτούς. Άρα πάνε να μας σερβίρουν το νέο φόβητρο “Σαμαράς ή τανκς”!  Διότι έβλεπαν ότι καταρρέει το σύστημά τους και σοφίστηκαν διάφορα για να το συντηρήσουν. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης είναι υπό κατάρρευση. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Γι αυτό στη συνέχεια μετά τον Παπανδρέου έβαλαν να κυβερνήσουν τον Παπαδήμο, τον Πικραμένο, την κυβέρνηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη».
Μάλιστα σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο Κ. Πουλάκης για τα γραπτά του «Βήματος» είπε:
«Εμείς υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία γιατί κινδυνεύει από τον τρόπο που την χειρίζονται. Καταρτίζουν νομοσχέδια άκρως αντιδημοκρατικά, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, στέλνουν τα ΜΑΤ κατά οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας διαμαρτύρεται, ακόμη και σε ανάπηρα άτομα. Ο Πρωθυπουργός δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στις επερωτήσεις, οι υπουργοί είναι εξαφανισμένοι. Η Δημοκρατία μας  υποβιβάζεται και καταπατιέται».
Αναφερόμενος στο οικονομικό ζήτημα τόνισε:
«Παρέλαβαν το χρέος από 120% και το ανέβασαν στο 175%. Το χρέος αυτό δεν εξοφλείται. Και την παραδοχή αυτή δεν τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ομολογούν οι ίδιοι που το διαχειρίστηκαν και προσφάτως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τόμσεν» τόνισε ο Κ. Πουλάκης.
Και συνέχισε:
«Τώρα τελευταία προέκυψε ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα με τη λίστα των 1991 μεγαλοκεφαλαιούχων, που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολογία. Τη λίστα αυτή παρέδωσε η υπ. Οικονομικών της Γαλλίας Κρ. Λαγκάρντ στον τότε υπ. Οικονομικών της χώρας μας Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την απέκρυψε και με την αλλαγή την παρέλαβε ο επόμενος υπ. Οικονομικών και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και συνέχισε να την κρατά στα συρτάρια του. Επί δύο χρόνια απέκρυβαν τη λίστα των φοροφυγάδων και  στο μεταξύ φόρτωναν με φόρους τους πολίτες. Οι τράπεζες, οι εφοπλιστές κ.ά. δεν πληρώνουν φόρους. Το σύστημα καλύπτει αυτούς που διαφεύγουν. Έτσι εξηγείται η πρόσφατη απάντηση του εφοπλιστή Ρέστη στον Τσίπρα που ζήτησε διαφάνεια στα φορολογικά. Γιαυτό απάντησε με θράσος ο Ρέστης, όταν τον ρωτήσαν δημοσιογράφοι, με το «αν με βρει ο Τσίπρας!».

Ο δημ. σύμβουλος Ηλ. Γρηγόρης στο βήμα.
 Έδωσε όμως και την ερμηνεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες πολιτικών που έρχονται στη δημοσιότητα.
«Οι λίστες που κυκλοφορούν είναι τουλάχιστον 36 και βγαίνουν στα ΜΜΕ σκόπιμα, για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι όλοι το ίδιο είναι, δεν γίνεται αλλαγή».
«Εμεις είπε ο Κ. Πουλάκης, είπαμε ότι για τέτοια ζητήματα αρμόδιος είναι ο Εισαγγελέας. Τίποτα και κανέναν δεν καλύπτουμε».
Μίλησε ακόμη για την οικονομική ύφεση στην Ευρώπη που απειλεί όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και για τον τρόπο που το αντιμετωπίζει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο.
«Μας προτείνουν επιμήκυνση, είπε, των δεσμών. Εμείς ζητάμε ακύρωση του μνημονίου και των 212 εφαρμοστικών νόμων του. Γιαυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΚΚΕ στη Βουλή, για κατάργηση των νόμων του μνημονίου. Διότι είμαστε υπέρ όσων ζητούν την κατάργησή του.
Και δω, ο Κ. Πουλάκης έθεσε το ερώτημα: «Στην καλύτερη περίπτωση η πρόταση του ΚΚΕ θα συγκεντρώσει ενενήντα ψήφους. Εάν όμως είχαμε κατέβει στις εκλογές του Μαΐου ή του Ιουνίου μαζί, σήμερα θα είχαμε την κυβέρνηση και θα κάναμε νόμο την πρόταση του ΚΚΕ, που είναι και δική μας. Χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Η πρότασή μας είναι ακόμη ανοικτή προς το ΚΚΕ. Θα έχουμε κι άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Να μην τη χάσουμε κι αυτή πάλι» τόνισε
Ο Παν. Σταυρόπουλος στο βήμα.
 Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην φοροασυλία, από 45% στο 35%, που νομοθετεί η κυβέρνηση για τους έχοντες πάνω από 100 χιλ. εισόδημα, εν αντιθέσει με τη Γαλλία που όπως είπε τους φορολογεί με 70%. Διευκρίνισε όμως ότι δεν το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε αναφορά στον Καλλικράτη, που «αποτελεί ταφόπλακα» στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς έως τώρα  η κυβέρνηση αφήρεσε από τους ΟΤΑ το 60% των επιδοτήσεων. Και σχολίασε δηκτικά την παραίτηση Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «αφού πρώτα διάλυσε τους δήμους, τώρα παραιτείται».
Τελείωσε με την επισήμανση ότι στο νέο κόμμα που ετοιμάζεται, στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά του θα είναι δημοκρατικό και «θα περιλαμβάνει μία μεγάλη δημοκρατική ριζοσπαστική, ανανεωτική παράταξη, που δεν θα έχει καμία σχέση με ότι στη μεταπολίτευση γνωρίσαμε».  Κι όταν ερωτήθηκε για το πλάτεμα  του κόμματος και τον κίνδυνο να γίνει καταφύγιο λαμογιών, απάντησε: «Συνηθισμένο φαινόμενο όταν ένα κόμμα πλησιάζει την κυβέρνηση να προσέρχονται και αυτοί είναι μαθημένοι σε κόμματα που κυβερνούν. Καλώς. Αλλά εάν η κοινωνία λέει άλλα, τότε κι εμείς θα του πούμε με παρρησία, καλώς ήρθες, αλλά δεν κάνεις για μας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς