Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Φάνει πια, δεν πάει άλλο! Ξεσηκωθείτε!

Από την προηγούμενη συγκέντρωση της 26-9-12. Στην κεφαλή ο δήμαρχος Γ. Δημαράς.


Κάλεσμα ενότητας για τη σημερινή απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 πμ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την σημερινή 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, μεταξύ άλλων αναφέρει «φτάνει πια δεν πάει άλλο» και προτρέπει του εργαζόμενους: «Ξεσηκωθείτε»! Και αφού καλεί σε προσκλητήριο ενότητας τους εργαζόμενους, απαιτεί:
« Να προστατευθούν τα κοινωνικά δικαιώματα, οι εργατικοί και δημοκρατικοί θεσμοί. Κανένα μέτρο πλέον που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και την κοινωνική περιθωριοποίηση των πλέον αδυνάτων κοινωνικών ομάδων. Να πληρώσουν οι φοροκλέπτες, οι εισφοροκλέπτες, οι προνομιούχοι, οι ένοχοι! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό! Καμία ανοχή στη μνημονιακή πολιτική, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Απαιτούμε την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα σώσει τη χώρα μας από την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική, που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που θα αντιμετωπίζει τη λαίλαπα της ανεργίας και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Κατάργηση της 6ης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ».
Και προτείνει:
«Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αναβάθμιση και ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας. Πάταξη της ακρίβειας και των καρτέλ.
Πάγωμα τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.  Άμεση απόδοση ευθυνών σε αυτούς που έχουν καταχραστεί το δημόσιο χρήμα».
Τέλος προτρέπει:
«Ξεσηκωθείτε να πούμε όλοι μαζί ένα ηχηρό όχι στα ύποπτα και ακραία μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα που υπηρετούν οι κομπογιανίτες της τρόικας! Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών. Φτάνει πια, δεν πάει άλλο! Ξεσηκωθείτε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς