Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μετατροπή της ΝΕΤ σε ΥΕΝΕΔ είναι ο στόχος της κυβερνητικής τριάδας

Το γλυκό χαμόγελο που πάγωσε από τον Ν. Σίμο


Πειθαρχική... δίωξη στην Έλλη Στάη για δημοσιογραφική αξιολόγησηΑρχή φόρμαςΤέλος φόρμας
Η μετατροπή της ΝΕΤ σε ΥΕΝΕΔ, η απώλεια του όποιου πλουραλιστικού χαρακτήρα των Ειδήσεων της ΝΕΤ, που τη διαφοροποιούσε από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, έχει αρχίσει να φαίνεται εδώ και βδομάδες. Πρόσφατο παράδειγμα, η κάλυψη της υπόθεσης Μεϊμαράκη: το δημοσίευμα της "Real News" την προηγούμενη Κυριακή με επίκεντρο το ξέπλυμα χρήματος "καλύφθηκε" από τους ιδιωτικούς σταθμούς ήδη από το Σάββατο. Το Δελτίο της ΝΕΤ τσιμουδιά το Σάββατο και την Κυριακή το μεσημέρι. Αναφέρθηκε με 24 ώρες καθυστέρηση και μόνο όταν εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βουλής.
Ένα σφικτό, κυβερνητικό, ελεγχόμενο Δελτίο Ειδήσεων είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και υλοποιείται με τον πιο συνεπή τρόπο από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Είναι ενδεικτικό ότι αποφεύγονται οι "καλεσμένοι", αποφεύγονται οι ζωντανές συνδέσεις και προτιμώνται οι δημοσιογράφοι που έχουν τη "βούλα" του Μαξίμου. Το "ανέκδοτο" της ΕΔΕ για ένα θέμα που αφορά δημοσιογραφική αξιολόγηση δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για να απομακρυνθεί η Ε. Στάη από το Δελτίο, καθώς διαπιστώνεται ενοχλητική, και να προχωρήσει το σχέδιο λαφυραγώγησης της δημόσιας τηλεόρασης.
Η ΕΔΕ θα καταλήξει σε πόρισμα, σύμφωνα με τις εντολές που έχει λάβει, εντός τριών ημερών και θα αποφαίνεται ποιος "δυναμιτίζει" το καλό κλίμα των ειδήσεων. Στο μεσοδιάστημα η κ. Στάη είναι υποχρεωμένη να απέχει από τα καθήκοντά της - όχι όμως και ο αντίδικός της.

Στην ερώτηση της κυρίας Στάη «γιατί μόνον εγώ παύομαι όσο διαρκεί η ΕΔΕ από τα καθήκοντά μου;», ο κ. Σίμος της απάντησε «επειδή εσείς μπροστά από τις κάμερες και ο κ. Θωμόπουλος είναι πίσω και δεν φαίνεται»!

Σχετική συνάντηση είχε χθες το απόγευμα η κυρία Στάη με τους Νίκο Σίμο (διευθύνων σύμβουλος), Αιμίλιο Λιάτσο (γενικός διευθυντής ειδήσεων) και Βασίλη Θωμόπουλο (διευθυντής ειδήσεων).
Όμως ο χειρισμός αυτής της αντιδικίας είναι ακόμα χειρότερος: μια διαμάχη που αφορά τη δημοσιογραφική αξιολόγηση των ειδήσεων επιχειρείται από τη διοίκηση να επιλυθεί με τον πιο αδόκιμο τρόπο, ενεργοποιώντας την έναρξη... πειθαρχικής διαδικασίας
Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου η ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχει... πειθαρχικό παράπτωμα πίσω από την εν λόγω διαμάχη της κεντρικής παρουσιάστριας του Δελτίου Ειδήσεων Έλλης Στάη με τον νεοπροσληφθέντα διευθυντή Ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο, που σοβούσε εδώ και μέρες, η οποία ξέσπασε από προχθές, με επίδικο την αξιολόγηση των ειδήσεων στην ημερήσια ειδησεογραφική "ατζέντα".
Φαίνεται πως πλήρης ο έλεγχος της πληροφόρησης στην  ΝΕΤ είναι ο στόχος των μεθοδεύσεων με την απομάκρυνση της Ελλης Στάης. Στον κ. Σίμο δεν αρκεί η προεκλογική φιλοπασοκική πρακτική της Ε. Στάης, ούτε κι ότι έδειξε ευμένεια προς τη ΔΗΜΑΡ χρησιμοποιώντας τον αείμνηστο Λ. Κύρκο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς