Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δίλημμα Στουρνάρα: Θα πεθάνουμε από ασφυξία αν δεν πάρουμε τη δόση

Η γνωστή τακτική των διλημμάτων από τον Γ. Στουρνάρα, εκλεκτό της τρόικας, ήρθε ξανά στη Βουλή σήμερα.


ΠΑΣΟΚ: Επιφυλάξεις για μαζικές αποκρατικοποιήσεις


Πάλι δίλημμα από τον εκλεκτό της τρόικας και του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, υπουργό Γ. Στουρνάρα, σήμερα στη Βουλή. Απηύθυνε δραματική προειδοποίηση σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης καταβολής της δόσης, δηλώνοντας ότι «θέλουμε άμεσα τη δόση, διαφορετικά θα πεθάνουμε από ασφυξία»!
Μάλιστα προέτρεψε τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων να ανοίξουν τα κινητά τους για να διαβάσουν την είδηση ότι η Ισπανία θέλει να μπει στην Μηχανισμό Στήριξης. «Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς τα ζητάνε και άλλοι», υπογράμμισε ο Υπουργός.

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για αποκρατικοποιήσεις
      Στο μεταξύ επιφυλάξεις για μαζικές αποκρατικοποιήσεις διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας πως κάθε αποκρατικοποίηση είναι διαφορετική από τις άλλες. Σκοπεύει μάλιστα να καταθέσει σχετική πρόταση σε μορφή τροπολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση με τρία σημεία:

1. Κάθε αποκρατικοποίηση αντιμετωπίζεται διακριτά γιατί είναι διαφορετικές μεταξύ τους.
2. Το πλαίσιο κάθε αποκρατικοποίησης και η σχετική διακήρυξη εγκρίνονται από τη Βουλή.
3. Οι συμβάσεις αποκρατικοποίησης εγκρίνονται ομοίως από τη Βουλή.

Οι πιο πάνω θέσεις θα κατατεθούν με μορφή τροπολογίας, που αποτελεί και προϋπόθεση για την ψήφιση της σχετικής διάταξης, όπως δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.
Ο διευρυμένος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, ενέκρινε ομόφωνα τη συγκεκριμένη τροπολογία, υπογραμμίζοντας ότι η επιβεβλημένη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι λευκή επιταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς