Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Προσπαθεί, ο Ν. Δένδιας, αλλά δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει νεοναζί

Με την μέθοδο διδασκαλίας αντιμετώπισης της νεοναζιστικής βίας υπό μάλλης πορεύεται ο ακροδεξιός Ν. Δένδιας!


«Αν η αστυνομία είναι αποτελεσματική, η Χρυσή Αυγή δεν θα έχει λόγο ύπαρξης» λέει σε συνέντευξή του στους «Financial Times»!   
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, μπορεί να κατηγορεί την «Guardian» για «υποβολιμαίο δημοσίευμα» και να απειλεί τη βρετανική εφημερίδα από το βήμα της Βουλής με αγωγή, ενώ δεν αποδέχεται την πρόσκληση του BBC να τοποθετηθεί στις καταγγελίες, ωστόσο εμφανίζεται στους «Financial Times», να παραδέχεται την ύπαρξη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ίσως «συμπαθούν το κόμμα της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής» και μιλά για «αχαρτογράφητα εδάφη» όσον αφορά την αύξηση της ακροδεξιάς βίας, ενώ δεν ξεχνά να μιλήσει για το έγκλημα της βίας «από όποια πολιτική καταγωγή». Κι αυτό στο πλαίσιο της ψευδούς θεωρίας του περί δύο άκρων, με έμμεση βολή κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με αυτήν. Η αστυνομία δεν είναι εξοικειωμένη με αυτήν. Αλλά κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να την περιορίσουμε», δήλωσε για την ακροδεξιά βία στους «Financial Times», σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμά τους, που παρουσίασε η avgi.gr.
Υποστήριξε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η αστυνομία «είχε γίνει ικανή στο να ασχολείται με τη αριστερίστικη βία στους δρόμους μέσα από δεκαετίες -συχνά επώδυνης- εμπειρίας. Αντίθετα, αντιμετωπίζουν νεοναζί για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας».
Για τη σχέση αστυνομίας-Χρυσής Αυγής, εκτός από την παραδοχή ότι κάποιοι αξιωματικοί είναι συμπαθούντες της Χ.Α., επέμεινε στη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας πως «η επίσημη πολιτική είναι να αντιμετωπίζουν τη βία, ανεξαρτήτως της πολιτικής προέλευσης, ως εγκληματική».

Π. Λαφαζάνης: Αντίθετοι στους κουκουλοφόρους

Αλλά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και στη Βουλή νωρίτερα απέδειξε ότι έχει χαράξει συγκεκριμένη πολιτική με μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. «Κρύφτηκαν οι κουκουλοφόροι στις δικές σας τάξεις. Δεν λέω ότι τους καλέσατε εσείς. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα, όμως το είδα με τα μάτια μου στις οθόνες του Κέντρου Επιχειρήσεων να διώκονται από τις διμοιρίες και να καταφεύγουν μέσα στις τάξεις σας. Αν είχατε περιφρούρηση, αυτό δεν θα είχε συμβεί και θα μπορούσε η αστυνομία να τους είχε συλλάβει» είπε ο Ν. Δένδιας.
«Είστε ανιστόρητος! Δεν ξέρετε, δεν διαβάζετε, δεν παρακολουθείτε» απάντησε ο Π. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ξέρετε τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα σε μια Αριστερά ανατρεπτική, επαναστατική, με όλο αυτό το σύστημα των κουκουλοφόρων και ό,τι κρύβεται πίσω από την κουκούλα μεγάλη αντιπαλότητα, η οποία δεν είναι απλώς πολιτική, είναι και πολιτισμική. Αποκαλύπτεται το πρόσωπο μίας κυβέρνησης στην οποία έχει φωλιάσει ένας ακροδεξιός πυρήνας και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολιτικές αυταρχικές εκτροπές», εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ν. Βούτσης: Σας ενοχλεί η Αριστερά

«Μας εγκαλείτε επί της ουσίας επειδή συμβαίνουν πράγματι πολλές παρεκτροπές και προβλήματα στις συγκεντρώσεις, να απομονώσουμε αυτούς και αλλήλους, δηλαδή να μη γίνονται διαδηλώσεις, να μη γίνονται κινητοποιήσεις» τόνισε στον υπουργό ο Ν. Βούτσης και ξεκάθαρα επεσήμανε το πρόβλημα της κυβέρνησης: «Σας ενοχλεί το ότι είμαστε παρόντες, το ότι είμαστε εκεί και το ότι θα είμαστε εκεί πάντα. Αυτό σας ενοχλεί ατελείωτα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι όντως αποτελεσματική;

Πάντως, στους «Financial Times»  ο υπουργός,  σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, αποδέχθηκε πως «ο κύριος αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι το γράμμα του Νόμου. Αν η αστυνομία είναι αποτελεσματική, τότε η Χρυσή Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης» είπε παραδεχόμενος την έλλειψη στο Σώμα.
Για τις καταγγελίες δε περί βασανισμού συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ, ο Ν. Δένδιας είπε ότι ασκήθηκε βία κατά τη σύλληψη από τους αστυνομικούς, αλλά αρνήθηκε ότι βασανίστηκαν.

«Όχι στη Χρυσή Αυγή»
 
Τρεις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Πλατεία Αμερικής, Ν. Ηράκλειο και Καλλιθέα διοργάνωσε σήμερα, η Κίνηση Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ενώ κατήγγελλε ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών στο Ρέντη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρέντη την περασμένη Τετάρτη. Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έχουν αφορμή την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στις περιοχές αυτές, αλλά και το άνοιγμα των κεντρικών γραφείων Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, προάστιο με δημοκρατική παράδοση.
Στην περίπτωση μάλιστα του Ν. Ηρακλείου, η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει και αύριο αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι του σταθμού, μετά τη σημερινή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Ν. Ηρακλείου.
Στο μεταξύ, χθες η ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε εισβολή αστυνομικών σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών, όπου συνελήφθησαν 35 ισχυριζόμενοι πως είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών. Η Κίνηση καταγγέλλει πως κατά την αστυνομική έρευνα των σπιτιών εκλάπησαν αντικείμενα και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στο Α.Τ. Ρέντη, καθώς επίσης και ότι 24ωρες μετά τη σύλληψή τους δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό, ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς