Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανεπιθύμητοι οι κυβερνητικοί στη Λέρο – Διαμαρτυρίες την 28η/10/12

Λουκέτο αποφάσισε ο Δήμος Λέρου.


Αλαλούμ με τις αυθαίρετες συγχωνεύσεις
των ΔΟΥ, ειδικά των νησιών
Κλειστές πόρτες βρήκαν χθες και σήμερα, όσοι φορολογούμενοι προσήλθαν για διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποθέσεων στις 49 ΔΟΥ που κλείνουν και συγχωνεύονται με άλλες, ενώ απανωτά τηλεφωνήματα δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών από υπουργούς, βουλευτές, ακόμη και... ιεράρχες (!) που ζητούν να παραμείνουν σε λειτουργία οι εφορίες των εκλογικών τους περιφερειών. Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ εκφράζει με ανακοίνωσή της την αντίθεσή της στην κατάργηση των ΔΟΥ, επικαλούμενη και τα διάφορα τεχνικής φύσεως προβλήματα που δημιουργούνται στον φοροελεγκτικό μηχανισμό αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Η Ομοσπονδία Εφοριακών θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών την πλήρη μηχανοργάνωση, η οποία έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί. Σε ανακοίνωσή τους, οι εφοριακοί επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν προτείνουν και δεν συζητάνε, για μια σειρά από αυτονόητους λόγους, την ενοποίηση ειδικά των νησιωτικών ΔΟΥ.

Ξεσηκώνονται στη Λέρο

Διαμαρτυρίες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου προανήγγειλε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας και κήρυξη ανεπιθύμητων στο νησί των πολιτικών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, με αφορμή την κατάργηση της τοπικής ΔΟΥ. Μάλιστα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του νησιού που έγινε το π. Σάββατο, έπειτα από την απόφαση να μπει «λουκέτο» στην ΔΟΥ και να την καταλάβουν, συμφώνησε να υποστείλουν μεσίστιες τις σημαίες και να κλείσουν τα τοπικά καταστήματα.
Οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται διότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ΔΥΟ της Κω, καθώς υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Όπως υποστηρίζουν, από την ΔΟΥ Λέρου εξυπηρετείται όλο το βόρειο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου (Πάτμος, Λέρος, Λειψοί, Αγαθονήσι) με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα νησιά στην ερημοποίηση.

Αναφορικά με το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών για το συγκεκριμένο θέμα, η ΠΟΕ ΔΥΟ, επισημαίνεί ενδεικτικά, τραγελαφικά και αντιφατικά σημεία του πορίσματος, όπως:
Αντί να περιμένει η κυβέρνηση ως τον Μάρτιο 2013 να ολοκληρωθεί (από τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας) η καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου, προχωρά σε νέους διαγωνισμούς ενοικίασης κτηρίων.
Δεν είναι δυνατό να αποφασίζει το υπουργείο Οικονομικών για την ύπαρξη ή μη μιας φορολογικής υπηρεσίας, με κριτήριο αν ο τοπικός ΟΤΑ διαθέτει δωρεάν χώρο και σύνδεση με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ., ούτε επίσης αν κάποιος δήμος, δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να διαθέσει χώρο στέγασης της ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς