Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Βέλη του π. υπουργού ΠΑΣΟΚ Γ. Θωμά κατά συντρόφου Δημ. Κατσικόπουλου

28-10-11, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα.


Τον κατηγορεί για έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας
Σαρωτικές αλλαγές ανακοίνωσε ότι επίκεινται στις θέσεις των Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, η πατραϊκή εφημερίδα «Γνώμη» χθες Παρασκευή. Για την 6η ΥΠΕ έφερε βέβαιη την αντικατάσταση του Δημ. Κατσικόπουλου από την θέση του Διοικητή, στην οποία είχε τοποθετηθεί μετά την αποτυχία του να εκλεγεί δήμαρχος Πατρέων.
Για τη θέση αυτή προανήγγειλε πιθανότερο το γιατρό Παν. Κατσίβελα, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, αποτυχόντα πολιτευτή της ΝΔ, στις εκλογές του Ιουνίου 2010. Ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με το thebest.gr «είναι επιστήθιος φίλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά». Παράλληλα το πατραϊκό πόρταλ πληροφορούνταν ότι «τα ονόματα των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών “κλείδωσαν” προχθές βράδυ στο Υπουργείο Υγείας».
Η δημοσιοποίηση του θέματος σχολιάστηκε στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ καθώς κάποιοι είχαν πιστέψει ότι… θώκοι που είχαν καταληφθεί κομματικώ δικαίω επί πρωθυπουργίας Γιωργάκη, τώρα θα παρέμεναν ακλόνητοι, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συν ΔΗΜΑΡ, συμφώνησαν στη συγκρότηση της Μνημονιακής κυβέρνησης.
Φαίνεται ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, σχετικά τουλάχιστον με το ζήτημα της 6ης ΥΠΕ οι απόψεις δεν ευθυγραμμίζονται! 

 Ο Αχαιός πρώην υπουργός Πολιτισμού, επί ΠΑΣΟΚ, με την ένδειξη Γιώργος Θωμάς · ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ σχολιάζει  στο thebesg.gr, που αναπαράγει την είδηση της εφημερίδας:

«Τι θλιβερό όμως!!! Πολιτικά στελέχη που επελέγησαν για κάποια θέση από το κόμμα τους, να μην παραιτούνται μετά την αποχώρηση του κόμματός τους από την διακυβέρνηση της χώρας, και να περιμένουν να τους αντικαταστήσει η Δεξιά!!!».

Και με πικρία αναρωτιέται:
«Γιατί να τους δίνουν αυτή την ικανοποίηση;

Γιαυτό συνιστά:
Λίγη πολιτική αξιοπρέπεια βρε»!

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τα βέλη που εξακοντίζει ο Γ. Θωμάς κατευθύνονται στον σύντροφό του Δημ. Κατσικόπουλο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για του οποίου την αξιοπρέπεια αμφιβάλλει.
Κάποιοι βέβαια από το χώρο του κόμματος μιλούν για συνευθύνη των τριών κομμάτων και σε αυτά τα ζητήματα. Και άρα, ίσως, δίκαιο μοίρασμα στην κρατική λία…
Ο Γ. Θωμάς όμως, που γνωρίζει από αυτά ως παλιό στέλεχος του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, αντιτείνει:  

«Τα έχουμε λίγο μπερδέψει. Άλλο τρικομματική κυβέρνηση και άλλο κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία στηρίζουν και άλλα δύο κόμματα και συμμετέχουν. Εδώ λοιπόν έχουμε το δεύτερο. Τα κόμματα δεν έχουν δικαίωμα βέτο στην επιλογή. (Φημολογείται ότι η ΔΗΜΑΡ το έθεσε κατά τον σχηματισμό της κυβέρνησης). Τα άλλα κόμματα λοιπόν δια των αντιπροσώπων μπορεί να προτείνουν κάποια στελέχη αλλά αυτά δεν μπορούν να τα επιβάλλουν με βάσει κάποια ποσόστωση. Τελούν υπό την έγκριση ή όχι της ΝΔ. Θεωρώ λοιπόν πως ένα πολιτικό στέλεχος δεν θέτει τον εαυτό του στην έγκριση ή όχι άλλου κόμματος. Συμμετέχει ή όχι κάπου μόνο ως επιλογή του κόμματός του. Δεν περιμένει να τον επιλέξει ο Νεοδημοκράτης Υπουργός».

Και αυτό είναι το δεύτερο βέλος που εξακοντίζει ο Γ. Θωμάς προς Δ. Κατσικόπουλο. «Για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα», όπως γράφει ο ίδιος!
Πάντως για να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» πληροφορίες έφεραν από καιρό τον Δ. Κατσικόπουλο να δήλωσε πρόθεση παραίτησης μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι εξελίξεις τον προσπέλασαν και τώρα υφίσταται την μοίρα των ηττημένων.
Διότι «ουέ τοις ηττημένοις» στον εμφύλιο του ΠΑΣΟΚ!
Αλλά και η κατάσταση στη ΝΔ της Αχαΐας δεν είναι καλύτερη.
«Ξαναχτύπησε», μέσω tweeter σήμερα το πρωί ο Νίκος Νικολόπουλος, στέλνοντας νέο μήνυμα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
«Όσοι διαγράφουν, βγάζουν τις "κολόνες" της ΝΔ, την κάνουν ετοιμόρροπη. Αν δεν τον αντιλαμβάνονται θα γίνουν παρανάλωμα στην κοινωνική φωτιά», γράφει ο Νικολόπουλος, με προφανή αποδέκτη του "τιτιβίσματος" τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς