Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στηρίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το πανό της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας μιλάει μόνο του.



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                      
 Πάτρα 18/9//2012

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 - 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,

Οι εκπαιδευτικοί από τη φύση του επαγγέλματός μας βρισκόμαστε πιο κοντά στις επιπτώσεις της κρίσης και της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής στους μαθητές και στους γονείς τους. Αγωνιζόμαστε για ουσιαστική μόρφωση των παιδιών και ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις κι έτσι πολλές φορές αποβάλλονται από το εκπαιδευτικό σώμα.
Σήμερα που η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων του ελληνικού πληθυσμού εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, σήμερα που η πολιτική των μνημονίων περιθωριοποιεί όλο και περισσότερες οικογένειες, σήμερα που το κράτος αποσύρεται από τις υποχρεώσεις του απέναντι στην κοινωνία και τους νέους μας, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε ώστε να υψωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης για εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται ιδιαίτερα.
Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας στηρίζει την αντίστοιχη πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας εθελοντισμού του Δήμου Πάτρας για τη  δημιουργία ενός κοινωνικού φροντιστηρίου για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πάτρας,  που με σχετική απόφαση της  αναλαμβάνει να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεται ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη δράση, με την οργάνωση του κοινωνικού φροντιστηρίου, την επιλογή των μαθητών, την  παραχώρηση αιθουσών και με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Η στήριξή μας είναι απόλυτη ανάγκη όχι μόνο σαν πράξη αλληλεγγύης αλλά και για να αποτρέψουμε όσο μπορούμε το σπρώξιμο μεγάλης μερίδας μαθητών στον εκπαιδευτικό καιάδα.
Γιαυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, αδιόριστους, εν ενεργεία και συνταξιούχους να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Παρακαλούμε τούς διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν προσωπικά τους καθηγητές του σχολείου τους, και να καταγράψουν τα παρακάτω στοιχεία για όσους καθηγητές θέλουν να συμμετάσχουν. Στη συνέχεια να στείλουν τα ονόματα στην ΕΛΜΕ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑ
Τύπος σχολείου
ΓΥΜΝ-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Εμαιλ-τηλ



















Τα σχολεία που θα γίνονται τα μαθήματα θα επιλεγούν με βάση τον αριθμό των μαθητών ανά περιοχή, αφού πρώτα θα γίνει η επιλογή τους. Η επιλογή θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, τα μαθήματα που θα ζητήσουν , τη βαθμίδα εκπαίδευσης, τις διαθεσιμότητες καθηγητών κλπ θα δημιουργηθούν τα αντίστοιχα τμήματα.
 Για την οργάνωση και υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα χρειαστούν και καθηγητές ειδικοτήτων που δεν θα διδάξουν.Για το λόγο αυτό, να σταλούν στοιχεία και για όσους συναδέλφους επιθυμούν να προσφέρουν στο οργανωτικό         μέρος  της διαδικασίας.
               
Για το ΔΣ
Ο  Πρόεδρος Ψαρράς  Σπύρος
Ο Γραμματέας  Δημόπουλος  Βασίλης


Μαθητές του 9ου Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς