Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι θέλει άραγε να εννοήσει ο… ποιητής με την γριφώδη γραφή του;

Η καλλιτεχνική δημιουργία του αγνώστου φιγουράρει στην πόρτα του ΣΥΝ



Κάποιοι ασχολούνται με το πολιτικό ρολόι
της αντίστροφης μέτρησης!

 Σίγουρα κάποιοι, που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά το κάνουν με τον τρόπο της αντίστροφης μέτρησης και εκεί είναι που αναφύεται το φιλοσοφικό ερώτημα: «Τι θέλει να εννοήσει ο… ποιητής;». Αυτά ιδίως όταν μπλέκονται δύο επώνυμα με ελάχιστη σχέση μεταξύ τους, μόλις που ξεπερνά τη γειτνίαση. Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αυτό. Όταν όμως πρόκειται για τον –κατά δήλωσή του- βουλευτή Αχαΐας της σύγχρονης ανανεωτικής εκσυγχρονιστικής αριστεράς, τότε τα πράγματα μπερδεύονται. Διότι δεν μπορεί, ας πούμε το όνομα  του εν λόγω βουλευτή να φιγουράρει, από το πρωί σήμερα, στην εξώθυρα του γραφείου του ΣΥΝ, στην Πάτρα, επί της πλ. Γεωργίου, ενός γραφείου, που όταν μέχρι το 2010 που ήταν βουλευτής αυτού του κόμματος, αρνούνταν πεισμόνως να συστεγάσει το βουλευτικό του γραφείο μαζί και τις κοινοβουλευτικές φιλοδοξίες του! Κάτι που πραγματοποίησε με επισημότητα αργότερα στο δικηγορικό του γραφείο, στην πλατεία της παλιάς Ψαραγοράς.
Εκτός πια και θέλουν με την αναγραφή του ονόματός του να υποδηλώσουν ότι ήγκικεν η ώρα για την επιστροφή του Ασώτου της ριζοσπαστικής αριστεράς, μετά τις δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Δημοκρατική Αριστερά να πατώνει στα ύδατα του δεξιού κυβερνητικού σχηματισμού που μετέχει!
Αλλά πάλι πως μπορεί να εννοείται επιστροφή στο κόμμα που πρωταγωνιστεί στην συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία από διετίας  μαζί με τον κυρ Φώτη και άλλους συντρόφους αποχώρησαν από το συνέδριο του ΣΥΝ και έκτοτε έβαλαν μπρος την μηχανή παραγωγής του Δημαρικού μορφώματος. Αν σημαίνει αυτό, ας βιαστεί, για τι από την Άνοιξη του 2013 πιθανόν ο ΣΥΝ να είναι παρελθόν, συγχωνευόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Απορίες οι παραπάνω, άμα τη θέα του κρυπτογραφικού γραπτού που παρουσιάζω πιο πάνω. Αυτά, αν και στην πολιτική «πότε μην πεις ποτέ» όπως μας συμβούλευε κάποτε ο βουλευτής του ΚΚΕ αγωνιστής Μήτσος Κωστόπουλος, πρώην Γραμματέας της ΓΣΕΕ, το 1993 που τον άκουσα σε ομιλία του προς τους Ικαριώτες του Αγ. Κηρύκου.
Πάντως ερωτώμενος από το ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU ο γραμματέας του ΣΥΝ Κώστας Σπαρτινός απάντησε εξίσου γριφωδώς: «Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς