Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Θα είμαστε ο κορμός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα

Αλέξης Τσίπρας. (Φωτογραφία Αρχείου).

Δηλώσεις Τσίπρα στο «Βήμα της Κυριακής»

“Θα είμαστε ο κορμός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα”, επισήμανε με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, απορρίπτοντας για μια ακόμη φορά τις απειλές ότι η Ελλάδα μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι “οι αντοχές της κυβέρνησης θα εξαντληθούν σύντομα” και χαρακτήρισε “ανέκδοτο” την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων. “Οι ισορροπίες είναι ήδη πολύ ευαίσθητες για να αντέξουν το βάρος της πολιτικής την οποία έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι “το πρόβλημα στην ζώνη του ευρώ δεν είναι ελληνικό”. “Εδώ και δυόμισι χρόνια, κάθε φορά που είναι να περάσουν μέτρα λιτότητας, όλο φεύγουμε από το ευρώ. Κρύβουν τη μνημονιακή εμμονή πίσω από το κοινό νόμισμα” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η ίδια η αρχιτεκτονική του ευρώ. “Αν αυτή δεν αλλάξει και ταυτόχρονα οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν την εθελόδουλη παράδοση στα εξοντωτικά μνημόνια, τότε δεν θα κινδυνεύσει μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρωζώνη με κατάρρευση” είπε.

Και στον ΣΚΑΪ

Παράλληλα, με άλλη συνέντευξή του προχθές, στον ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι “τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα προκαλέσουν κοινωνικό και εργασιακό κραχ και δεν θα είναι τα τελευταία”, ενώ έκανε λόγο για “μακρόσυρτη παρατεταμένη πορεία αδιεξόδου για τη χώρα”. “Μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη τον χορό της κατάρρευσης του ευρώ. Η Ελλάδα να αντισταθεί στη υποβοηθούμενη αυτοκτονία από την Ευρώπη. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια” παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας εκτιμώντας ότι “τα μέτρα θα ρίξουν λάδι στη φωτιά σε μια χώρα με 5 χρόνια ύφεση”.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο και την πολιτική ελίτ της Ευρώπης ότι στόχο έχουν “να έχουμε Γερμαν-ώπη” υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού”, ενώ δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για την πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup Ζ. Κλοντ Γιούνκερ να μην τον συναντήσει. “Η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία· είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έχουν υποχρέωση να μας ακούν”, είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της κυβέρνησης με τον γερμανικό κολοσσό Siemens για την υπόθεση των “μαύρων ταμείων”, ο Αλ.Τσίπρας έθεσε θέμα επανεξέτασης της υπογραφής Στουρνάρα και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ζήτημα ζημίας από το Δημόσιο και δεν θα αναγνωρίσει τη συμφωνία. “Ένας τρίτος θα εκτιμήσει τη ζημία και στη βάση αυτής της εκτίμησης θα διεκδικήσουμε δικαστικά από τη Siemens” κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να δοθεί η απολογία Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο “για να δούμε ποιοι τα έπαιρναν από τα δυο μεγάλα κόμματα, καθώς ξέρουμε μόνο το 1 εκατ. ευρώ του κ. Τσουκάτου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς