Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σε θέση μάχης για κινητοποιήσεις τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Από την κινητοποίηση στην Πάτρα στις 7-2-12.

Για την αντιμετώπιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων
Σε θέση μάχης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενόψει της επιβολής των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η Μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά. Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε στις 4 Σεπτεμβρίου χθες, η Π.Γ. του κόμματος και απέστειλε ενημέρωση προς την Ε.Γ. και τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΝ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης που ετοίμασε, τονίζονται τα παρακάτω: 

“Στις επόμενες ημέρες χρειάζεται να ξεδιπλώσουμε έντονη κινηματική και πολιτική δράση. Θα ανακοινωθούν βίαια και βάναυσα «μέτρα» κατεδάφισης της κοινωνίας και της ζωής των ανθρώπων, αυτά τα «μέτρα» θα έλθουν στη Βουλή, ανοίγουν τα σχολεία με χιλιάδες προβλήματα, έχουν κλείσει βρεφονηπιακοί σταθμοί ή στην ουσία εμποδίζεται η πρόσβαση σ΄ αυτούς στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, καταρρέει πλήρως ο τομέας υγείας (φάρμακα, γιατροί κ.λ.π.), η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης σε ολόκληρες περιοχές στη χώρα και πολλά άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χρειάζεται να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες αντίστασης και στις δράσεις αλληλεγγύης. Συγχρόνως να συνδέει την αγωνιστική και αλληλέγγυα στάση του με την προγραμματική του πρόταση και την ανάγκη πολιτικής ανατροπής. Σ’ αυτή την κατεύθυνση:

1.    Να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης 8/9. Ήδη συνδικαλιστικά και πολιτικά μας στελέχη εντάσσονται στον προγραμματισμό της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης.

2.    Με κέντρο βάρους τη Βόρεια Ελλάδα να οργανώσουμε σ’ όλες τις πρωτεύουσες νομών (δημ. Διαμερίσματα Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Πολύγυρου, Σερρών, Β΄ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών) και όπου αλλού μπορούμε στη Βόρεια Ελλάδα, ποικίλες εκδηλώσεις (πολιτική συγκέντρωση, ανοιχτή συνέλευση κ.λ.π.). Από τις 8 έως τις 16/9 μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα ακριβώς γι’ αυτή τη δουλειά. Οι εκδηλώσεις αυτές να συνδέονται με ημερήσια επίσκεψη του κεντρικού ομιλητή και της οργάνωσης σε εργασιακούς χώρους, συναντήσεις με φορείς, συνέντευξη τύπου, παρουσία σε τοπική TV κ.λ.π.. Βεβαίως παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα.
Χρειάζεται να φροντίζουμε ώστε σ’ αυτές τις διαδικασίες να γίνονται και εγγραφές στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

3.    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλ. Τσίπρας, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Θα μιλήσει στη ΔΕΘ και θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την προγραμματική μας πρόταση εστιάζοντας σε θέματα παραγωγικής ανασυγκρότησης, εργασίας, ενεργειακού σχεδιασμού, δικτύων αλληλεγγύης και δημοσίων πολιτικών στήριξης των πλέον θιγόμενων κοινωνικών κατηγοριών κ.α. Στις 14 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί εργασιακούς χώρους και θάχει συνάντηση με σωματεία και άλλους φορείς.

4.    Σε σχέση με τα «μέτρα» προωθούμε την ιδέα της Γενικής Απεργίας και των συλλαλητηρίων σε κάθε πόλη. Χρειάζεται να σκεφτούμε άμεσες δράσεις την ημέρα ανακοίνωσης τους, από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Η προετοιμασία πρέπει να γίνει από τώρα ώστε η εκδήλωση της αντίδρασης να είναι η καλύτερη δυνατή. Ήδη στην Αθήνα προγραμματίζεται συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ώρα 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

5.    Το Τμήμα Παιδείας σε συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα ετοιμάσει ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά. Η ανακοίνωση θα μοιρασθεί στα σχολεία ημέρα που θα επιλέξει η οργάνωση και θα απευθύνεται σε γονείς και μαθητές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς