Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ: Τίποτε δεν είναι δεδομένο, εκτός από τη στήριξη της κυβέρνησης


Προβληματισμένος ο Φ. Κουβέλης από τις αντιδράσεις εντός της ΔΗΜΑΡ.



Του ΣΙΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
(Από την www.avgi.gr)

ια τη Δημοκρατική Αριστερά, τίποτε δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης, το βράδυ της Κυριακής. Καθοριστική για την εν γένει στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η αποδοχή ή όχι από την πλευρά της κυβέρνησης, της κατατεθειμένης πρότασης για "ισοδύναμα μέτρα" ύψους 4 δισ. ευρώ, τα οποία προτείνονται ως εναλλακτικά σε κάποια μέτρα του πακέτου, με σκοπό "την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας", σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, αν και το μήνυμα της τρόικας ήταν σαφές προς τους κυβερνητικούς εταίρους: "Ξεχάστε τα ισοδύναμα". Πάντως, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κουβέλης στην εφημερίδα "Real News", την περασμένη Κυριακή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χαρακτήρα της παρούσας κυβέρνησης, τόνισε πως η τετραετία είναι ο ουσιαστικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης, όχι για λόγους τυπικούς, αλλά για λόγους ουσίας, που έχουν να κάνουν με το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Εξάλλου, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, επεσήμανε, στην εκπομπή "ΝΕΤ στα γεγονότα", χθες το πρωί, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την στήριξη της κυβέρνησης, καθώς αυτό που προέχει είναι η πάση θυσία παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, τονίζοντας πως, στην παρούσα φάση, το κλίμα στην Ε.Ε. δεν επιτρέπει ελιγμούς μεγάλης κλίμακας. Επανέλαβε πως το κόμμα του αντιτίθεται στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, υποστήριξε πως τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν κατατεθεί από τη ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κοστολογημένα με βάση τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ επανέφερε τη δήλωση του κ. Κουβέλη για τη μη δεδομένη στάση σ' ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.
Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ., εν όψει της λήψης των μέτρων, συνεχίζονται. Ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης έστειλε χθες ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Κουβέλη, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα μέτρα που συζητιούνται συνιστούν οριζόντιες περικοπές και ρωτάει τι θα πράξει το κόμμα αν δεν εισακουστούν τα ισοδύναμα μέτρα. Επίσης, ζητάει τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Εξάλλου, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Οδυσσέας Βουδούρης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές εναντίον της ψήφισης των μέτρων που πλήττουν χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς. Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Αν. Νεφελούδης, Β. Ζορκάδης, Χ. Σταυρόπουλος, Γ. Κακουλίδης, κινούνται προς τη διαμόρφωση εσωκομματικού μετώπου για τη διατήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς