Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η κοινωνική κατακραυγή ώθησε σε ενεργοποίηση τον υπουργό Ν. Δένδια

Ότι απόμεινε από τον τραμπουκισμό της ΧΑ στη Ραφήνα.

Αναμένεται στην Εισαγγελία η δικογραφία για τους τρεις της ΧΑ

Όταν ο υπουργός Νίκος Δένδιας έδειξε, προ ημερών, να ανησυχεί για τον εκτραχηλισμό του νεοναζιστικού φαινομένου, των επιθέσεων κατά ανυπεράσπιστων πολιτών από μέλη της ΧΑ, δήλωσε πως η πάταξη κατά των ταγμάτων θα γίνει προς πάσα κατεύθυνση.
Τώρα ήρθε η ώρα να υλοποιήσει την ανάληψη της υποχρέωσης αυτής. Οι εγκληματικές πράξεις στη Ραφήνα το απόγευμα της Παρασκευής κατά μικροπωλητών και το πρωί του Σαββάτου χθες στο Μεσολλόγι ήρθαν για να αφυπνήσουν όσους πίστεψαν προς στιγμή ότι η ΧΑ με την είσοδό της στη Βουλή θα έβαζε σε τάξη(!) τους άτακτους πολιτικούς. Τώρα οδεύουμε σε πλήρη αντιπαράθεση κοινωνικών ομάδων με ορατό τον κοινωνικό εμφύλιο.  
Μετά τις έντονες αντιδράσεις από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, για τους αυτόκλητους… ελεγκτές της ΧΑ, που έφθασαν στο σημείο να ζητούν ταυτότητα από τους εντεταλμένους δημοτικούς αστυνομικούς στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, προφανώς πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας και των κομμάτων της αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, έδωσε εντολή να σχηματιστεί ονομαστική δικογραφία για τους δύο βουλευτές της ΧΑ, Γιώργο Γερμενή (Καιάδας) και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για τα επεισόδια που έγιναν εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στην Ραφήνα, επίσης ζήτησε και να γίνει ταυτοποίηση των υπολοίπων που εμφανίζονται στο βίντεο για να σχηματιστούν δικογραφίες και να αποδοθούν κατηγορίες για αντιποίηση αρχής και απρόκλητης φθοράς.
 Η ονομαστική δικογραφία θα συμπεριλάβει και τον Κώστα Μπαρμπαρούση, που συμμετείχε στη νεοναζιστική επίθεση στο Μεσολόγγι. Ζήτησε δε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα εναντίον των τριών βουλευτών της ΧΑ που συμμετείχαν στα επεισόδια. Η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία και από κει αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Συνάντηση κατά του ρατσισμού

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες απόγευμα Σαββάτου με θέμα τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη Χρυσή Αυγή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει μία συζήτηση για τις θέσεις των κοινοτήτων ως προς αυτό το ζήτημα, όπως και για τις τωρινές και μελλοντικές δράσεις τους. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνοαραβικό Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, τις μεταναστευτικές κοινότητες, συλλόγους προσφύγων και φορέων που σχετίζονται με θέματα μετανάστευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς