Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το παιχνίδι της κολοκυθιάς συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση

Πάντα σκεφτικός ο Φ. Κουβέλης με τέτοιο μπλέξιμο, που ακυρώνει την... Ελιά!


Βολές Ευ. Βενιζέλου: Τα ισοδύναμα μέτρα
της ΔΗΜΑΡ απέτυχαν
Σε νέα παράταση της αγωνίας της κοινωνίας για τα επικείμενα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ κατέληξε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα επαναληφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, που προβλέπεται να καταλήξει το παιχνίδι της κολοκυθιάς, με στόχο να ολοκληρωθεί το πακέτο. Και να μοιραστούν και οι τρεις το πολιτικό κόστος.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης βρέθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι για περισσότερο από 2,5 ώρες και αφού ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την… απόσταση των περίπου 3,5 δισ. ευρώ που… χωρίζει το οικονομικό επιτελείο από την τρόικα, συμφώνησαν να συνεχιστεί η διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το protothema.gr, που παραθέτει την σχετική πληροφόρηση.
«Σημείο τριβής», κατά την έκφραση του Στουρνάρα, παραμένουν τα λεγόμενα «διαρθρωτικά μέτρα» που δεν δέχεται η τρόικα ότι έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, επιμένοντας σε περικοπές με άμεση δημοσιονομική επίπτωση. 
Προσερχόμενος στη διαπραγμάτευση.
  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην εκτενή συζήτηση που έγινε «σε καλό κλίμα», οι τρεις αρχηγοί έριξαν όλο το βάρος τους στην προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα ασθενέστερα στρώματα.

Ο Ευ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του κατηγόρησε την τρόικα ότι λειτουργεί «τιμωρητικά» προς την ελληνική κοινωνία, ενώ στο ίδιο πνεύμα νωρίτερα ο Φ. Κουβέλης, προσποιούμενος τον προστάτη, είχε στείλει μήνυμα, καλώντας τους εκπροσώπους της τρόικας «να σταματήσουν να επιτίθενται προς την ελληνική κοινωνία». Την οποία υποτίθεται υπερασπίζονται οι τρεις που καιρό τώρα την συνθλίβουν στην ανεργία, την ύφεση, την ακρίβεια και την ξενιτιά των νέων!

Να επανέλθει η ισορροπία των μέτρων, όπως προβλεπόταν αρχικώς οπότε είχε συμφωνηθεί 6,5 δισ. ευρώ να προέρχονται από μισθούς και συντάξεις και τα υπόλοιπα 5 δις. ευρώ από περιστολή κρατικών δαπανών, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος υπαινικτικά για την προεκλογική ρητορεία της ΔΗΜΑΡ είπε, ότι «τα ισοδύναμα απέτυχαν».
Αιχμές άφησε επίσης και για το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε η πρότασή του για τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, θα συμβάλει στην ψήφιση των μέτρων, αλλά δεν θα δεχθεί τις οριζόντιες περικοπές. Κατά τον κ. Βενιζέλο τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, γι’  αυτό και θα πρέπει, το συντομότερο, να κλείσουν τα μέτρα
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «υπάρχει συμφωνία σε ένα μεγάλο μέρος του πακέτου, αλλά παραμένει ακόμα ένα κομμάτι ανοιχτό και «είναι, κυρίως, μέτρα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους».
«Είναι μία πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε.
Συνεπώς, τα σπουδαία από την επόμενη εβδομάδα στη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς