Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανικές οφειλές: Μας χρωστούν 7,5 δισ. δολ., κατά την κυβέρνηση!

Διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ο αγωνιστής Μανώλης.

Απάντηση του Χρ. Σταϊκούρα προς τον βουλευτή Νότη Μαριά – Αντίδραση Μ. Γλέζου

Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 7,5 δισ. δολάρια και έχει δώσει λιγότερα από 500 εκατ. (δολάρια ή μάρκα), σύμφωνα με την απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά ότι η 25η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά πως, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει από τη Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων του 1945-1946, "η Ελλάδα έχει απαιτήσεις κατά της Γερμανίας από ζημίες που υπέστη στο διάστημα της γερμανικής κατοχής ύψους 7,5 δισ. δολαρίων".
Όπως είπε ο υπουργός αναπληρωτής, η Ελλάδα έχει λάβει κατά καιρούς:
* 20 εκατ. δολ. το 1946 από την διάλυση της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας (σε οπλισμό).
* Τις περιουσίες των Γερμανών υπηκόων το 1946, η αξία των οποίων δεν μπορεί να υπολογιστεί.
* 4,8 εκατ. γερμανικά μάρκα το 1961 για αφαιρεθέντα καπνά από τις γερμανικές αρχές κατοχής. Το ποσό αυτό διανεμήθηκε στους δικαιούχους σε δραχμές.
* 115 εκατ. γερμανικά μάρκα το 1961 στα θύματα του ναζισμού (θάνατος, ομηρείες, σωματικές βλάβες).
Πάντως αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατά καιρός έχουν δώσει οι αντιστασιακές οργανώσεις στη δημοσιότητα, οι οφειλές του γερμανικού κράτους σήμερα ξεπερνούν κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
 Στο μεταξύ επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, εξαπέλυσε την Κυριακή με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές  οφειλές προς την Ελλάδα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
«Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική. Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισ., εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.
Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.   Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της, ότι δεν αποτελεί πλέον θέμα, η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.  Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται», καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Γλέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς