Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η Αργεντινή από αύριο ξεχρεώνει τους τοκογλύφους της και ελευθερώνεται

Κριστίνα Φερνάντες, πρόεδρος Αργεντινής

Φαντάζομαι όσα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει χωρίς Μνημόνιο, λέει η πρόεδρος Φερνάντες
Από αύριο 4 Αυγούστου, η Αργεντινή θα μπορεί πλέον να ανασάνει ελεύθερα, αφού η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες θα υπογράψει την τελευταία επιταγή ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών των τελευταίων 11 ετών. 

«Φαντάζομαι όλα αυτά τα πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει με αυτά τα χρήματα για όλους εκείνους που έχουν τα λιγότερα, για όσους ποτέ δεν είχαν την τύχη να διαθέτουν μια κατάθεση σε δολάρια», ανέφερε η Φερνάντες.

Έτσι, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, κλείνει το «Κοραλίτο», η μεγαλύτερη θεσμική κρίση από τη δικτατορία, μια κρίση που οδήγησε στη χρεωκοπία του 2001. «Κοραλίτο σημαίνει «μικρό μαντρί», έκφραση των Αργεντινών για να δείξουν την αίσθηση στενότητας και στέρησης των δικαιωμάτων τους που δημιούργησαν στους πολίτες τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε.
Φέτος αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις πληρωμές του Μπόντεν 12. Το Μπόντεν 12, -κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό Μνημόνιο- για όσους δεν γνωρίζουν, έγινε για να πληρώσουν οι Αργεντίνοι, όσες αποταμιεύσεις τους δεν τους επέστρεψαν οι τράπεζες αυτής της χώρας...
Αυτά για να μην νομίσετε ότι τα Μνημόνια είναι ιδιαιτερότητα ελληνική. Αντιγραφή είναι και μάλιστα από κει που η δικτατορίες είχαν κάλυψη και από ένα μέρος της φιλοσοβιετικής αριστεράς! Ας θυμηθούμε τον στρατηγό Βιντέλα της Αργεντινής τη δεκαετία του ’70.
Και κάτι ακόμη. Στην μακρινή Αυστραλία, όπου αρκετές χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν μεταναστεύσει, τώρα λόγω Μνημονίου, θα ήταν ευτυχία εάν μας θεωρούσαν μόνον τριτοκοσμικούς!  
Συνέπειες Μνημονίων; Αν όχι ποιου άλλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς