Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πρόσληψη 22 οχταμηνιτών αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων

Φωτογραφία Αρχείου από το Δημ. Συμβούλιο Πατρέων.

 
Για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα

Την πρόσληψη 22 ατόμων (12 ως εποχικού προσωπικού, βάσει του άρθρου 21, παρ. 1, του Ν. 2190/2994 και 10 μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, βάσει του άρθρου 21, παρ. 3, του ίδιου νόμου) αποφάσισε, -σύμφωνα με το πατραϊκό πόρταλ attacktv.gr- κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του, χθες Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Ειδικότερα, πρόκειται για έξι εργάτες καθαριότητας κοιμητηρίων ΥΕ και για άλλους έξι εργάτες κοιμητηρίων (ταφείς-εκταφείς), επίσης ΥΕ, καθώς και για τέσσερις ΔΕ φύλακες κτιρίων και από έναν ΠΕ Κοινωνιολογίας, ΠΕ Ψυχολογίας, ΠΕ Παιδοψυχολογίας, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού και μία ΥΕ καθαρίστρια κτιρίων εσωτερικών χώρων.
Οι προσλήψεις του παραπάνω προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (οχτώ μηνών), οι οποίες, όπως ανέφερε στη σύντομη εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας-Πρόνοιας, Χαρ. Στανίτσας, γίνονται για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, βρήκαν σύμφωνο σχεδόν ολόκληρο το Σώμα, με εξαίρεση την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", που τις καταψήφισε. Εξηγώντας το λόγο, ο επικεφαλής της, Κώστας Πελετίδης, ανέπτυξε την πάγια θέση, ότι θα πρέπει να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνεδρίασης-"εξπρές", ο επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για την Πάτρα", Δημ. Αϊβαλής, ανέφερε στο Σώμα ότι "πριν από 15 μέρες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργο Καμίνης, βγήκε και πανηγύριζε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε 4.700 προσλήψεις στους δήμους, κυρίως στους βρεφονηπιακούς σταθμούς". Απηύθυνε δε το ερώτημα αν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος Πατρέων κι αν μας αναλογεί ένα ποσοστό από αυτές τις προσλήψεις.
Απαντώντας του, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Πατρέων, Γιώργος Σιγαλός, υποστήριξε ότι "γραπτώς δεν έχει έρθει ακόμη τίποτε στο Δήμο" και συνέστησε "μέχρι να το δούμε γραπτώς να μην θεωρούμε τίποτε δεδομένο, διότι πολλά αλλάζουν αυτές τις ημέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς