Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Για είσπραξη ξανά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι!


Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Στο βίντεο  ο σημερινός πρωθυπουργός δεσμεύεται προεκλογικά να καταργήσει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κατά την παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος της Ν.Δ. στο Ζάππειο. Κατηγορεί, επίσης, για το χαράτσι τον Ευάγγελο Βενιζέλο που το εμπνεύστηκε και συνδέει τις "ζημιές και τις χασούρες" της ΔΕΗ με την είσπραξη του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος! Παρακολουθήστε το.

Π. Λαφαζάνης: Μετά το κίνημα Δεν πληρώνω, υπάρχει και το Δεν έχω
Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας και πάμπολλα νοικοκυριά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, την ώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει... κόκκινο, η τρόικα –σύμφωνα με το πόρταλ left.gr- διέταξε να συνεχιστεί η είσπραξη του τέλους ακινήτων και να μην επιτρέπεται ουδεμία διευκόλυνση στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ. Επομένως, χαράτσι και λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ μαζί και χωρίς δόσεις! Όπως πλέον έχει γίνει σαφές, κάθε επιθυμία της τρόικας γίνεται αυτόματα δεκτή από την κυβέρνηση, που δείχνει πλέον πρόθυμη να πάρει πίσω και αυτή τη δέσμευση που αφορούσε το χαράτσι.
Με βάση τον υπολογισμό ότι ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει πάνω από 2 δις ευρώ στο κράτος, το γεγονός πως περίπου 500 χιλιάδες πολίτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων ανησύχησε ιδιαίτερα την τρόικα. Απαίτησε, λοιπόν, να δει έσοδα από το τέλος ακινήτων.
Με δεδομένη, όμως, την απόφαση των δικαστηρίων, ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, είναι εύλογο το ερώτημα γιατί το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν φέτος ακόμα περισσότεροι από τους 500 χιλιάδες πολίτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι πέρυσι. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά θα πρέπει τώρα να πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση για τους φόρους εισοδήματος. Τι κάνει την κυβέρνηση να πιστεύει ότι το κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε σε αυτές τις αντισυνταγματικές πρακτικές είσπραξης από τους μη έχοντες και τους φτωχούς δεν θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο τώρα που η κρίση γίνεται όλο και πιο βαθιά, που η κοινωνική χρεοκοπία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Παρά τις διαρροές των τελευταίων ημερών, ότι το τέλος ακινήτων δεν θα εισπραχθεί μαζί με τον λογαριασμό ρεύματος και θα υπάρξουν έως και πέντε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά που δεν αντέχουν οικονομικά, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να εισπράττει το χαράτσι για το 2012, όπως και για το 2011, ενιαία μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 
Ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι θα δοθούν περισσότερες δόσεις και «η ΔΕΗ, ακούστε προσεχτικά τι θα πω, θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση». 
«Όσες δόσεις και αν μπουν, υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να πληρώσει, δήλωσε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μετά το κίνημα Δεν Πληρώνω, υπάρχει το κίνημα Δεν Έχω, είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη ΝΕΤ, δεν εξέφρασε διαφωνία στο θέμα της διατήρησης του χαρατσιού στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Περιορίστηκε μόνο σε δηλώσεις του τύπου «αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θα αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δεν θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους».
Μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν και η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μετά τη συνολική αναδίπλωση όμως και την έμπρακτη απόδειξη ότι όλες οι δεσμεύσεις ήταν ψέματα προεκλογικού χαρακτήρα, σειρά έχει και το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ να παραμείνει... αδιαπραγμάτευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς