Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ.-ΠΑΣΟΚ «απαγκιστρώνονται» και από τον νόμο Ραγκούση!

Φωτογραφία Αρχείου.


Με ατζέντα τύπου «Χρυσής Αυγής» αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό

Την αλλαγή του νόμου Ραγκούση, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που παρέχει ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών τα οποία γεννιούνται στην Ελλάδα, συμφώνησαν χθες τελικά, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Αποδεχόμενοι την ατζέντα της «Χρυσής Αυγής», αλλά και την προεκλογική πλατφόρμα Σαμαρά, το μεν ΠΑΣΟΚ αδειάζει τον εαυτό του και τον πρώην υπουργό, Γ. Ραγκούση, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. "απαγκιστρώνεται" από άλλη μια προεκλογική της δέσμευση. Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει σε διακομματική επιτροπή την επεξεργασία των αλλαγών, ενώ το σχέδιο προβλέπει να χορηγείται ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών μόνον αφότου έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονέων τους. (Για αναλυτικότερη ενημέρωση κάνετε κλικ στα υπογραμμισμένα μπλε χρώματος).
Ωστόσο από τη συζήτηση μεταξύ των αρχηγών και των εκπροσώπων τους προέκυψε και η αποδοχή της ατζέντας της Χρυσής Αυγής (και του Αντ. Σαμαρά, φυσικά...) καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίζονται έτοιμοι να αποδεχθούν την “ανάγκη” αλλαγής του νόμου Ραγκούση, που χορηγεί μόλις τα αυτονόητα στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, της avgi.gr το σχέδιο αναθεώρησης του νόμου Ραγκούση θα χορηγεί στα παιδιά των μεταναστών την ελληνική ιθαγένεια όχι αυτόχρημα με τη γέννησή τους, όπως προβλέπεται τώρα. Πάντως, μια και το θέμα αυτό αποτελεί “καυτή πατάτα” τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για τη ΔΗΜ.ΑΡ., οι εκπρόσωποι των συγκυβερνώντων κομμάτων συμφώνησαν, να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί τις προτεινόμενες αλλαγές.
Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει και σε θεσμικού τύπου αλλαγές, όπως την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σύμφωνα με σχέδιο της ΝΔ του Α. Σαμαρά, που έχουν αποδεχθεί οι Β. Βενιζέλος-Φ. Κουβέλης. Το σύστημα θα παραμείνει ενισχυμένη αναλογική και η βασική διαφοροποίηση σε σχέση με τον νόμο Παυλόπουλου θα είναι η κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, προκειμένου να μην υπάρχει περιφέρεια στην οποία να αντιστοιχούν περισσότερες από 6 έδρες στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς