Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι ΣΣΕ και η άρση της μετενέργειας… σχόλασαν τον Νικολόπουλο !

Πάλι δύσκολα του έβαλε η συγκυβέρνηση, ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ


Οι αριστεροί της ΔΗΜΑΡ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό;

Τελικά υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο Νικολόπουλος, από την π. Πέμπτη, όταν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και υποστήριξε ότι η συζήτηση με τους Τροϊκανούς προετοιμάστηκε με λάθος τρόπο καθώς δεν έπεσαν στο τραπέζι θέματα τα οποία παραπέμφθηκαν για αργότερα, όταν όμως θα είναι πολύ αργά.
Συνεργάτες του τόνιζαν ότι δεν μπορεί να στηρίξει στην Βουλή νομοσχέδια που είναι αντίθετα με όσα είχε υποστηρίξει η ΝΔ προεκλογικά αλλά και ο ίδιος ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.
Έφτιαξε την επιστολή παραίτησης, την κατέθεσε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κόμματος και μετά την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση, έδωσε την επιστολή στον Σαμαρά ιδιοχείρως. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, που στο μεταξύ είχε διαβάσει την επιστολή, τον επιτίμησε ότι έτσι δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε, ο τ. υφυπουργός Εργασίας με ανακοίνωσή του εξηγεί την παραίτησή του. Ότι δηλαδή οι ΣΣΕ και η μετενέργεια ήσαν που… σχόλασαν τον υφυπουργό Εργασίας!
Το μπαλάκι τώρα είναι στην πλευρά της ΔΗΜΑΡ, που υποτίθεται είχε θέσει κόκκινη γραμμή στην διασφάλιση της μετενέργειας των ΣΣΕ. Θα δεχθούν την ντεφάκτο ενέργεια Σαμαρά για μη ακύρωση των αντεργατικών αποφάσεων καθώς σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν μαζικές απολύσεις και περικοπές μισθών;  
Ο δεξιός Νίκος Νικολόπουλος αντιλήφθηκε τι μεγάλες ευθύνες θα φόρτωναν στους ώμους του, οι αριστεροί της ΔΗΜΑΡ που υποστηρίζουν την τριμερή κυβέρνηση, αντιλαμβάνονται που οδηγούν τον τόπο;
Στην ανακοίνωσή του ο Αχαιός Βουλευτής εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: «Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.
Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Ο Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση.  Χρόνος για να τσακωθεί με τον Υπουργό Εργασίας δεν υπήρχε. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα».
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Έλα ρε παιδιά άνευ σημασίας αυτά τώρα».
Ανακοινώθηκε ότι στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας τοποθετείται με απόφαση του Πρωθυπουργού ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς