Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

30% Ακρωτηριάζουν το Δημόσιο

Οι σφαγείς του Δημοσίου συσκέφτονται.

Θυσία στον βωμό του Μνημονίου προσφέρεται, τους επόμενους μήνες, μία στις τρεις δημόσιες υπηρεσίες για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληπτικές αξιώσεις της τρόικας για δραστική περικοπή του Δημοσίου -σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ- και κατ' ουσίαν ανάλογη επέκταση του ιδιωτικού τομέα. Όπως είπε ο Αντ. Μανιτάκης, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Αντ. Σαμαρά, η μείωση των κρατικών "δομών" κατά 30%, όπως ορίζει και το Μνημόνιο, θα έχει πολλά "οφέλη", ανάμεσα στα οποία "ανάλογη μείωση των λειτουργικών εξόδων".
Σύμφωνα με τον υπουργό, "απολύσεις δεν θα γίνουν", αλλά δύσκολο να φανταστεί κανείς πού αποσκοπεί η "αξιολόγηση προσωπικού", που αρχίζει από τον Ιανουάριο, αφού η "αξιολόγηση μονάδων", που αρχίζει τον Αύγουστο, ομολογημένα αποσκοπεί στην κατάργηση του 30%.
* Κατάργηση του ενός τρίτου των κρατικών υπηρεσιών τους επόμενους μήνες, που θα επιφέρει και ανάλογη μείωση λειτουργικών δαπανών, ανακοίνωσαν χθες ο Αντ. Σαμαράς και ο Αντ. Μανιτάκης.
* Αναστάτωση και ανησυχία στους δημοσίους υπαλλήλους για τις πιθανές απολύσεις, παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι "δεν θα γίνουν".
* Μετά τον Αύγουστο αρχίζει η αξιολόγηση των δημοσίων μονάδων και από τον Ιανουάριο του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς