Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Θέλει και το Παιδείας ο Ψυχάρης;

Το γράφει στον πίνακα ο πιτσιρίκος. Ας το δούμε οι μεγάλοι!


Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
(από την Αυγή)
Λύσσαξαν με την (υπηρεσιακή) ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι προκάτοχες στους θώκους κυρίες και ο εντεταλμένος από τον ΔΟΨ (πρώην ΔΟΛ) διάδοχός τους.
Το πρόβλημα: η φασαρία γύρω από το λαθεμένο ή σωστό ή ημίσωστο θέμα της Φυσικής.
Στόχος (σαφέστατος): η υπηρεσιακή υπουργός, στην οποία η «παρέα» χρεώνει το παραπάνω αλαλούμ.
Και εδώ δεν σηκώνεις τα χέρια στον Ύψιστο, αλλά τα τεντώνεις με δύναμη προς:
- την κ. Διαμαντοπούλου, που σε δυο χρόνια έφερε τα πάνω κάτω στην Εκπαίδευση,
- την ανελλήνιστη (πλην καθηγήτρια... πανεπιστημίου) κ. Χριστοφιλοπούλου και τον υπάλληλο του ΔΟΨ, σχολάρχη κ. Μπαμπινιώτη.
Κατόρθωσαν οι τρεις τους, με την αρωγή των φροντιστηριαρχών που δεν είχαν «πιάσει» το θέμα και «δημοσιογραφικών πηγών», να αναστατώσουν 100.000 ελληνικές οικογένειες.
Γιατί;
Διότι ο πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος προτίμησε την κ. Κιάου για υπουργό και όχι τον πανεπιστήμονα Μπαμπινιώτη ή όποιον άλλον εκλεκτό του Συγκροτήματος (ως είθισται, τις τελευταίες δεκαετίες).
Τι αποκρύπτουν επιμελώς "Βήμα", "Νέα" και το κακό συναπάντημα; Ότι:
Την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διόρισε ο ίδιος ο κ. Μπαμπινιώτης λίγο προτού εγκαταλείψει το υπουργείο Παιδείας. Εκλεκτοί του είναι αυτοί που διάλεξαν το θέμα, μετά το θεώρησαν λαθεμένο, το απέσυραν και, εν τέλει, το εγκρίνουν τώρα και ζητούν τη βαθμολόγησή του.
Κατά νόμο, υπεύθυνη για τα θέματα, την υποβολή τους και την αξιολόγησή τους είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, όχι ο/η υπουργός.
Γιατί, λοιπόν, στρέφουν τα δηλητηριώδη βέλη τους στη νέα υπουργό οι ενιστάμενες; Αγνοούν τον νόμο ή όταν κυβερνούσαν αυτές παρενέβαιναν -εκνόμως- στην Επιτροπή; ΄Η το ένα συμβαίνει ή το άλλο. Άλλο τι αποκλείεται.
Ο ΔΟΨ και ο υπάλληλός του και οι δυο προαναφερθείσες τι ζόρι τραβάνε τώρα; Τι μπερεκέτια φοβούνται μη βγουν στην επιφάνεια και νομίζουν ότι θα τα συμψηφίσουν (όπως επί δεκαετίες έπρατταν) δια του αλισιβερισιού; Δηλαδή, μη μας ξεμπροστιάσεις να μη σε χτυπάμε!
Δυο συμβουλές, διότι στον πανικό τους εκτίθενται ανεπανόρθωτα:
Ας μην κρούουν λάθος θύρες. Είναι από άλλη ράτσα η υπουργός.
Ας δει ο κυρ Σταύρος τα του ομίλου του τώρα που μας προέκυψε μιζέρια στο ένα μαγαζί (Βενιζέλειο) και Ντόρα στο άλλο (Ν.Δ.) και βούλιαξε ένα σκαλί ο γόνος.
Και μια ακόμη πράσινη γελοιότητα: η Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΣΚ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε ανακοίνωση για το μάθημα της Φυσικής τονίζοντας: «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ (σ.σ.: εννοεί το υπουργείο Παιδείας) είναι αναγκαίο να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και όχι με την προχειρότητα και την ανευθυνότητα των τελευταίων ημερών».
Εύγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς