Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανοικτό γράμμα στους ηγέτες της ευρύτερης ελληνικής Αριστεράς

Κάμερες και μικρόφωνα υψώνονται προ του Αλέξη, της ελπίδας του αύριο.

Εάν τώρα δεν δείξουν ότι συμμερίζονται τους πολίτες θα εισπράξουν τα επίχειρα


«ΘΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ κάποια ίχνη συμπάθειας, αν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν κρατούσε σήμερα αυτή την αδιανόητη στάση έναντι του ενδεχόμενου να σχηματιστεί κυβέρνηση από την Αριστερά. Τώρα που υπάρχει, για πρώτη και ίσως για τελευταία φορά, η ευκαιρία, όχι για να πανηγυρίσουν ο Τσίπρας, ο Δραγασάκης, ο Θεωνάς, αλλά για να πάρει ανάσα ο χειμαζόμενος λαός, τώρα το ΚΚΕ αποφάσισε να ανακηρύξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπ' αριθμόν ένα εχθρό, μιλώντας για νέο ΠΑΣΟΚ, για αυταπάτες, ακόμη και για απατεώνες» έλεγε χθες Πέμπτη, ο  Γιώργος Ανανδρανιστάκης από την «Αυγή».
Την ώρα που η Αριστερά γράφει ιστορία, η ηγεσία του ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι, είναι με αυτούς που προσπαθούν να εμποδίσουν το γράψιμο: Και ω του θαύματος,  αμέσως μετά την εξαγγελία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, από τον Αλ. Τσίπρα, με τον ενωτικό του λόγο για την Αριστερά, το μεσημέρι, ήρθε η Αλέκα να ειρωνευτεί:

«Ακούγαμε και εμείς για πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές. Μέχρι και εμείς είχαμε ''τρομάξει'' κατά κάποιο τρόπο με τις πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης.

Ο Αλέξης που φυσικά τίποτε περί Σοβιέτ δεν ανέφερε, αφού στην συνείδηση των αριστερών έχει γίνει πεποίθηση ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε οριστικά. Ακόμη και στους Ρώσους πολίτες με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν στις εκλογές στο ΚΚ, που το γνώρισαν ως κυβέρνηση επί 70 χρόνια!
Μήπως και αυτοί πρέπει να διορθώσουν τον ψήφο τους Αλεξάνδρα;

Και καλά η Αλεξάνδρα μας, μα κι ο κυρ Φώτης μας που ομνύει στο όνομα της Αριστεράς της Υπευθυνότητας;

 «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή. Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες. Πρέπει με την ψήφο του να πει ένα δυνατό όχι στο απομονωτισμό και το λαϊκισμό» λέει.

Έτσι, ο κυρ Φώτης μας κόβει ξανά τις γέφυρες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που έριξε ο ίδιος προχθές. Και συντάσσεται με τον Αντ. Σαμαρά εκτιμώντας πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί εκτός ευρώ!
Και ζητεί:
       «Ένα δυνατό ναι και εντολή για λύση στην υπεύθυνη Αριστερά»!

Μάλιστα. Κι ερωτώ: Πως μωρέ κυρ Φώτη; Με 4% άντε 5%, που μπορεί να λάβει η ΔΗΜΑΡ, θα δώσει αριστερή κυβερνητική λύση; Με ποιον άλλο μαζί; Και πότε, αφού κανείς δεν σου κάνει για συνεργασία; Τον άλλο αιώνα; «Αυτά τα βερμπαλιστικά ακούγαμε μια ζωή», λένε όσοι συνέζησαν στον ΣΥΝ με την Ανανεωτική τάση της οποίας ήσουν επικεφαλής. Και μιλάς για «Υπεύθυνη Αριστερά»  όταν ο πολίτης που βάλλεται καθημερινά από αντιλαϊκά μέτρα, τώρα έχει ανάγκη την Αριστερά, που την θέλει ενωμένη για αποκόμπι του και όχι διαιρεμένη σε μικρομάγαζα;
Ας το καταλάβουν όλοι στην Αριστερά. ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσοι μου διαφεύγουν, ότι εάν σε αυτές τις εκλογές δεν δείξουν ότι συμμερίζονται τον κίνδυνο της επανόδου της Δεξιάς στην κυβέρνηση της χώρας, θα εισπράξουν τα επίχειρα από τους αγανακτισμένους πολίτες!
______________________
Το μεσημέρι που βρέθηκα στο υποκατάστημα ΙΚΑ την Άνω Πόλης Πάτρας, μία γερόντισσα τυραννισμένη είδε την «Αυγή» που κρατούσα, στην οποία ήταν φωτογραφία του Σαμαρά. Κι αυθόρμητα μου είπε. Πριν λίγο καλά τα έλεγε αυτός. Μετά τα χάλασε. Και τι θα στηρίξεις τώρα γιαγιά, την ρώτησα. Τσίπρα, μου λέει, να δούμε κι αυτόν, γιατί μπορεί κάτι να κάνει!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς