Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιναζιστική πορεία στην Πάτρα !


Τα νειάτα στην πρωτοπορία του αντιναζιστικού αγώνα.  
Η κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας.

 Πλήθος νέων ανθρώπων διαδήλωσε υπέρ της Δημοκρατίας
Πλήθος πολιτών της Πάτρας συγκεντρώθηκε χθες στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, για να καταδικάσει έμπρακτα την ναζιστική πρόκληση κατά  του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, πρόκληση που εκδηλώθηκε ξαφνικά προχθές το πρωί στο στούντιο του ΑΝΤ1, ενώ εξελίσσονταν εκπομπή πολιτικού λόγου. Μετά από την συγκέντρωση στην πλατεία, οι διαδηλωτές συγκροτήθηκαν και με  πορεία στους κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στο Παράρτημα. Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ναζιστική εκτροπή έγιναν επίσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη κ.α.
Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της παρουσίας των θέσεων των πολιτικών κομμάτων που παίρνουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17-6-12 είχαν κληθεί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Από την ΝΔ ο Πρ. Παυλόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η Ρένα Δούρου, από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλη και από την Χρυσή Αυγή ο Ηλ. Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Σε κάποια στιγμή έντονης αντιπαράθεσης απόψεων, ο εκπρόσωπος της ΧΑ πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως της απηύθυνε προσβλητική φράση. Υπερασπίζοντας  η Λιάνα Κανέλη την Ρ. Δούρου από την αήθη χειρονομία του θρασύδειλου Κασιδιάρη, εδέχθη γροθιές η ίδια από αυτόν. Επεκράτησε ένταση με τον οικοδεσπότη Γ. Παπαδάκη να προσπαθεί να αποτρέψει τα περαιτέρω. Στη συνέχεια ο θρασύδειλος ελληναράς ετράπη σε φυγή και καταζητείται μέχρι αυτή την ώρα, 10 πμ. που παρήλθε η 48ωρη προθεσμία για την προσαγωγή του στο Αυτόφωρο, την οποία διέταξε αμέσως η Εισαγγελέας.
Την τραμπούκικη ενέργεια του ναζιστή κατά της Δημοκρατίας, καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, φορείς της κοινωνία καθώς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Επίσης έλαβε διεθνής διαστάσεις αφού την εικόνα αναμετέδωσαν διεθνή πρακτορεία και ιστοσελίδες του ευρωπαϊκού και αμερικανικού Τύπου.  

Νέοι με το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου Α΄.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς