Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Νέα προσφυγή στις κάλπες ζητούν ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες!

Θέλει πάλι εκλογές μήπως δεν πάρει μεγάλο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο μεγάλος νικητής των εκλογών, όμως... 
 
Νέα προσφυγή στις κάλπες για την αποκατάσταση του εκλογικού αποτελέσματος στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των αξιώσεών τους αποτελεί η βασική επιδίωξη βιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών, που από τη Δευτέρα προεξοφλούν αδιέξοδο στη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς.

Στη “γραμμή” του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, χθες ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Γ. Γραμματίδης, δήλωσε ότι «μόνη διέξοδο αποτελεί η εκ νέου άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία υπό το φως των μετεκλογικών εξελίξεων, που αναδεικνύουν το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος», καθώς, όπως ανέφερε, «είναι προφανές ότι σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας δεν είναι εφικτός, όπως δεν είναι αποδεκτά τα όποια πολιτικά παιγνίδια γύρω από αυτόν πού δεν εντάσσονται στην έννοια της δοθείσης λαϊκής νομιμοποίησης».

Σημειώνει δε ότι, μετά την πολιτική κάθαρση που επέβαλε ο λαός, τώρα πρέπει να δώσει τέρμα στην παρατεινόμενη αβεβαιότητα και να διαμορφώσει τέτοιους συσχετισμούς που να μπορούν αξιόπιστα και με ασφάλεια να ξαναφέρουν τη χώρα σε σταθερή τροχιά. Μάλιστα αναφέρει ότι η τιμωρητική διαδικασία τελείωσε και ήδη πρέπει να δώσει τη θέση της στη διαδικασία της ευπρόσωπης, αλλά και στιβαρής οργάνωσης της διακυβέρνησης της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Δ. Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο μεγάλος νικητής των εκλογών, όμως αποτελεί μια συσσωμάτωση ψήφων οργής, ψηφοφόρων χωρίς ομοιογενή ιδεολογική ταυτότητα και πρόσθεσε:

«Η Αριστερά δεν ενισχύθηκε συνολικά και δεν αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία, δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», με το ΚΚΕ να έχει καθηλωθεί εκλογικά και τη ΔΗΜ.ΑΡ. που δεν επωφελήθηκε της συντριβής του ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε «τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής απελευθέρωσης» και αναφέρθηκε στο δικαίωμα των επιχειρηματιών να παράγουν κέρδος, για όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς