Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Λαϊκή εντολή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Από την προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα του 21%.


Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι έναυσμα για ανασυγκρότηση του κόμματος

 
Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τη μετεξέλιξή του σε μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη ανακοίνωσε χθες ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως αυτό αποτελεί λαϊκή εντολή και έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε πως η θέση του σχήματος είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, δίχως τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Σε ό,τι αφορά την επανίδρυση του συμμαχικού σχήματος, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης» είπε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο. «Αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα».
Σχολιάζοντας, τέλος, τις δηλώσεις Αλαβάνου, ο οποίος συνέδεσε την καταγγελία του Μνημονίου με την επιστροφή στην δραχμή και τις οποίες αρκούντως χρησιμοποίησαν τα Μνημονιακά ΜΜΕ, είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην Αριστερά και η σχετική είναι προσωπική του Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος βρίσκεται και εκτός παράταξης. Παράλληλα πρόσθεσε πως «όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις δεν θα ήθελαν να γίνουν εργαλεία από τις αστικές δυνάμεις που πολεμούν την Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς