Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Άμεση πτώχευση» η κυβέρνηση Αριστεράς κατά τον Αντ. Σαμαρά

Σαν το διάβολο με το λιβάνι βλέπει τον Αλέξη ο Αντωνάκης μας!



«Καταστροφική» κατά τον Βενιζέλο η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Την πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Ν.Δ. κατέδειξε η χθεσινή συνάντηση που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Αντ. Σαμαράς στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής.
Μνημόνιο με τροποποιήσεις, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου. Ο Αντ. Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να κρύψει την πλήρη διαφωνία του με την πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς. Μάλιστα, συνέχισε την κατασυκοφάντηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος -για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα- ότι «οι όροι που έθεσε ο κ. Τσίπρας δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας».
Αξιοποιώντας τη διερευνητική εντολή που του δόθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι θα κινηθεί με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση σχηματισμού μιας κάποιας κυβέρνησης. Απώτατο όριο για να βρεθεί μια τέτοια λύση είναι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όμως, στην ίδια κατεύθυνση για κυβέρνηση πάση θυσία τώρα και όχι μετά από νέες εκλογές, ο Ευ. Βενιζέλος δεν μίλησε καν για το περιεχόμενο της πολιτικής αυτής της διακυβέρνησης. Η απόφαση τελικά να λάβει τη διερευνητική εντολή αποσκοπεί να παρουσιαστεί ενωτικός και διαλλακτικός προ του ενδεχομένου να γίνουν τελικά εκλογές και φυσικά δεν θέλει να χρεωθεί «ακυβερνησία», αλλά να επιρρίψει σε άλλον την ευθύνη.
Πάντως, άλλη μια ισχυρή ένδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση εκλογές ή ότι ενδεχομένως να υπάρχει στο παρασκήνιο ήδη κάποια λύση υπό επεξεργασία από την πλευρά του κόμματος, είναι η αναφορά του Ευ. Βενιζέλου σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους, μετά τη δήλωσή του, ότι «αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε, ωστόσο βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο». Επιπλέον, χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση που θα παγώσει τις διαδικασίες και θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο «καταστροφική».
     Ο Π. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην τέταρτη φάση, στο συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν τα δύο κόμματα εξουσίας «αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους και αποσύρουν τις υπογραφές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς