Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Προβοκάτσια «δραχμοφοβίας» από μίντια για καταπολέμηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο καμίνι των δεινών οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Και ισπανική υποχώρηση  υπό τον φόβο της γερμανικής πολιτικής

 Ενώ ο Αντ. Σαμαράς προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φοβίας για τυχόν έξοδο της χώρας από το ευρώ και ο Αλ. Τσίπρας βγαίνει στην Ευρώπη για συνάντηση με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και των οργάνων της ΕΕ, εντείνονται οι πιέσεις από το οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας προκαλώντας προβοκάτσιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, όταν αναλάβει κυβέρνηση. Στο ρυθμό της "δραχμοφοβίας" κινούνται και δημοσιογράφοι του εξαρτημένου μιντιακού συστήματος αλλοιώνοντας δηλώσεις του αγωνιστή Μαν. Γλέζου.
Αντίθεση στα παραπάνω αποτελεί η συνέντευξη Τσίπρα στο CNN που δημοσιοποιήθηκε και προκάλεσε αίσθηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν από άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο Αλ. Τσίπρας σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ και εκείνο που επείγει σήμερα είναι η συνεννόηση των κρατών για την ισχυροποίηση του νομίσματος μέσω της πολιτικής ενοποίησης των πολιτικών της Ευρώπης και την κατάργηση της λιτότητας που επιβάλλεται είτε μη Μνημόνια, είτε χωρίς αυτά.
Στο μεταξύ ο Ισπανός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε: «Θα ήταν τεράστιο λάθος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ». Προφανώς ξέρει τι λέει και γιατί το λέει. Σε μια τέτοια περίπτωση τα αρπακτικά των αγορών θα πέφτανε πάνω στη χώρα του και το κόστος του δανεισμού της θα έβγαινε πλέον εκτός ελέγχου. Και η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα. Η Ευρώπη δεν έχει τους πόρους να διαχειριστεί μια ισπανική κρίση, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που το πρόγραμμα δεν θα ήταν τόσο αποτυχημένο όσο στην Ελλάδα. Και από την άλλη μια ενδεχόμενη ισπανική χρεωκοπία θα τίναζε χαλαρά στον αέρα, με τη γνωστή μέθοδο του ντόμινο, το σύνολο της Ευρωζώνης.
Προφανώς ο συντηρητικός Μαριάνο Ραχόι δεν ενθουσιάστηκε από τη ρητορική του Τσίπρα. Ούτε ξέρει κάτι που δεν ξέρουν η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε. Τα ίδια άλλωστε είπαν τις τελευταίες μέρες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας και καμιά διακοσαριά οικονομικοί αναλυτές.
Η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που θέλει να επιβάλει η Γερμανία έχει αποτύχει, και αυτό πια ομολογείται ανοιχτά. Επομένως τα περιθώρια που έχει η Ελλάδα να καταγγείλει το Μνημόνιο και να ξαναδιαπραγματευτεί το χρέος της είναι μεγαλύτερα από όσο θα ήθελαν να πιστεύουμε οι δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου, δηλαδή η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το MEGA τσάνελ. Ευτυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει περισσότερα. Και οι επαναληπτικές εκλογές θα το αποδείξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς