Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αρχιτέκτονες της κωλοτούμπας έγιναν τώρα Ευάγγελος και Αντωνάκης!

Σκίτσο του ΣΤΑΘΗ

Μέχρι χθες έλεγαν ότι η πολιτική του μνημονίου δεν αλλάζει, τώρα οι ίδιοι ζητούν την αλλαγή της!

Όταν με κωλοτούμπες συναναστρέφεσε κωλοτούμπες θα κάνεις! Εν μέσω Άδωνη και Βελλόπουλου.
 Έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της αριστεράς και καταγγελίας του μνημονίου από τις μνημονιακές δυνάμεις με το παρακάτω σκεπτικό (μέσες άκρες):
Λένε ότι αφού νικήσατε στις εκλογές και ο ελληνικός λαός ψήφισε αντιμνημόνιο τότε σας δίνουμε χώρο να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας, στηρίζουμε μια κυβέρνηση δική σας για να μας απαλλάξετε όπως λέτε από το μνημόνιο.
Ο στόχος αυτής της ρητορικής είναι να παρασύρουν σε μια συζήτηση όπου οι ηττημένοι του δικομματισμού εμφανίζονται να σέβονται τη βούληση του λαού για ανατροπή του μνημονίου και ότι αν αρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι σαν να παραδέχεται ότι δεν μπορεί να το ανατρέψει (όπως ισχυρίζονταν) και ότι όλο αυτό τον καιρό δημαγωγούσε και έλεγε ψέματα ότι μπορεί. Γενικότερα, η προσπάθεια να εμπλέξουν σε μια τέτοια γελοία συζήτηση τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο τη γελοιοποίησή του.  
Η απάντηση, της αριστεράς σε αυτή την προσπάθεια είναι τούτη:
Το μνημόνιο είναι η συμπύκνωση του νεοφιλελευθερισμού τον οποίο υλοποιείτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 20 χρόνια, το μνημόνιο το υπερασπίζεστε με πάθος και λέτε ότι είναι σωτηρία για την Ελλάδα, μέχρι χθες λέγατε ότι κάθε άλλη πολιτική είναι καταστροφή για τη χώρα και ξαφνικά εμφανίζεστε να λέτε ότι θα στηρίξετε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά για τα οποία σας ψήφισαν οι ψηφοφόροι σας.
Είστε μαέστροι της κωλοτούμπας, νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε σύγχυση αλλάζοντας ρητορικά άποψη κάθε λίγο σαν τα πουκάμισα, ασελγείτε πάνω στην εντολή που σας έδωσαν πριν από 2 μέρες οι πολίτες που σας ψήφισαν και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να γελοιοποιήσετε την πρότασή μας. Αν σεβόσασταν λίγο τον εαυτό σας και τους ψηφοφόρους σας δεν θα τα λέγατε αυτά ή θα παραιτούσασταν από το βουλευτικό αξίωμα.
Η πολιτική δεν είναι πράξεις ξεκομμένες μεταξύ τους. Δεν μπορεί επί 20 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια να υλοποιείτε μια πολιτική και ξαφνικά να στηρίζετε μια κυβέρνηση που θέλει να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε βήμα και το ξέρετε. Μια κυβέρνηση όμως που στηρίζεται στον λαό και την αριστερά θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να ανατρέψει όλα όσα έχετε εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια.
Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες, δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά, ο λαός μας ψήφισε δίνοντάς μας εντολή για να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο και το νεοφιλελευθερισμό και σε αυτή την προοπτική δεν έχετε εσείς προσωπικά καμιά θέση. Είναι γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής η στάση σας.   
Στις εκλογές που μόλις έγιναν έγινε το πρώτο βήμα για μια κυβέρνηση της αριστεράς και μπλοκαρίστηκε μια κυβέρνηση μνημονιακή. Ήδη δουλεύουμε εντατικά ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε πολύ σύντομα η κυβέρνηση της αριστεράς να είναι μια πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορείτε να την σταματήσετε όσους θεατρινισμούς και να επιστρατεύσετε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς