Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δ. Βίτσας: Πιθανόν να κάνουν και πιστωτικό γεγονός, για να μας εκβιάσουν


Ο Δημ. Βίτσας στο βήμα της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Κατάμεστη η αίθουσα του ΕΕΣ Πατρών από τη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ακόμα και οκλαδών καθήμενοι ελλείψει καθισμάτων.

Η αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, τελικά απεδείχθη πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, που πραγματοποιήθηκε την 14-5-12, χθες βράδυ στις 8 με την συμμετοχή των δύο βουλευτών του και με ομιλητή τον γραμματέα του ΣΥΝ Δημ. Βίτσα και στέλεχος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαρ. Κανελλοπούλου - Β. Χατζηλάμπρου.
Και όπως είπε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Λύχρος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μεσημεριανές ώρες κατάφεραν οι διοργανωτές να  ειδοποιήσουν για την μεταφορά της συνέλευσης στον Εμπορικό αντί του θεάτρου της Μαρίνας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δείχνει και τον  μεγάλο βαθμό ετοιμότητας του πολιτικού σχήματος!
Η αίθουσα του ΕΕΣ, ο προθάλαμος, οι σκάλες και ο χώρος προ της κυρίας πύλης  εισόδου είχαν κατακλυσθεί, ενώ κόσμος βρισκότανε και στην πιατσέτα στο πεζοδρόμιο που σχολιάζε την αθρόα προσέλευση. Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Χατζηλάμπρου και Μ. Κανελλοπούλου, όπως και το μέλος της Γραμματείας Γιώργος Γιαννόπουλος.
Ο Δ. Βίτσας ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στα όσα είχε διακηρύξει προεκλογικά και προειδοποίησε ότι το πολιτικό και διαπλεκόμενο οικονομικό κατεστημένο έχει βάλει στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ να τον εκβιάσει ώστε να λάβει μέρος σε μία κυβέρνηση μνημονιακής κατεύθυνσης για να τον απαξιώσει στα μάτια των πολιτών που στήριξαν τις ελπίδες τους επάνω του.
«Εάν κάνουμε αυτά που κάνουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και άλλα κόμματα, τότε δεν υπάρχει λόγος για παρουσία μας και θα μας δέχονταν ακόμη και χωρίς πρόγραμμα» ήταν η εύστοχη παρατήρηση του βουλευτή Βασ. Χατζηλάμπρου.
Ο Δημ. Βίτσας μίλησε για διαστρέβλωση των θέσεων του σχήματος, φέρνοντας ως παράδειγμα την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έναντι των τραπεζών, τονίζοντας  ότι από την στιγμή που τις χρηματοδοτεί το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο κρατικός προϋπολογισμός, πρέπει να έχει λόγο και στη διαχείρισή των.
«Έχουμε δώσει 200 δις στις τράπεζες για ανακεφαλοποίηση και δεν προβλέπεται από το νόμο να έχουμε λόγο στη διοίκησή τους και ακόμη στην καλύτερη περίπτωση θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό περίπου 16 δις από αυτά και μετά από πολλά χρόνια» είπε.
Αναφέρθηκε στην αντίσταση που προβάλλει το μνημονιακό σύστημα, το οποίο τις επόμενες ημέρες πιθανόν να προκαλέσει και πιστωτικό γεγονός, προκειμένου να ρίξουν ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ότι προκαλεί ακυβερνησία. Και αναρωτήθηκε «γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου μετέφερε ένα μήνα πίσω, στο τέλος Ιουνίου τις φορολογικές δηλώσεις, αφού όπως λέει υπάρχει πρόβλημα εισπράξεων; Τι σκοπό θέλει να εξυπηρετήσει» ρώτησε με νόημα.
«Θα μπορέσετε να τα κάνετε όσα λέτε, μας ρωτούν και απαντούμε. Έχουμε σύμμαχο την βούληση του λαού και τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Γαλλία αλλάζουν οι πολιτικές, στη Ρουμανία έδιωξαν το ΔΝΤ. Και σήμερα στην Ελλάδα όσα χρήματα παίρνουμε από τα δάνεια είναι για την πληρωμή προηγούμενων δανείων.  Έχουμε ΑΕΠ 220 δις ευρώ. Εάν πρέπει να πάρουμε δάνειο, να το πάρουμε για ανάπτυξη. Σήμερα όλα τα χρήματα πάνε στον Ειδικό Λογαριασμό που έχουν ανοίξει οι Τροϊκανοί και η Κυβέρνηση για την εξυπηρέτησή τους!» είπε.  

Κατάμεστη η αίθουσα.
Όλες οι φυλές του κόσμου ήσαν παρών.
Αλλά και στον προθάλαμο της αιθούσης το ίδιο γινόταν.
Στα σκαλοπάτια γιατί οι άλλοι χώροι είχαν γεμισει ασφυκτικά.
Ένα ακόμη στιγμιότυπο από την συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς