Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ντρέπονται οι “εφιάλτες,, του αντιμνημονιακού μπλοκ, χωρίς Τσίπρα

Φωτογραφία Αρχείου.

Ε, ρε κούνια που τους κούναγε!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Τούτες οι εκλογές αποδείχτηκαν εμβρυουλκό για την ανατροπή του στάτους κβο του σάπιου δικομματικού συστήματος και ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, συνεπείς υπερασπιστές της γραμμής εναντίον του Μνημονίου και όχι μόνον. Ανάγκασαν κομματικούς σχηματισμούς να προβούν σε αποκαλυπτήρια των απώτερων προθέσεών τους και το κρατικοδίαιτο τραπεζικό σύστημα, που έχουν επιβάλλει οι ιδιώτες τραπεζίτες από κοινού με τα συντηρητικά κόμματα των Μνημονίων, να λάβουν θέση. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, όπως ανέκραξεν περιχαρής ολυμπιονίκησσα του 04, τότε που στο όνομα αυτής της δύσμοιρης Ελλάδας διεξήχθησαν οι Αγώνες που έμειναν στην Ιστορία ως Ολυμπιακοί της ντόπας!
Εσχάτως και η τράπεζα Alpha Bank μπήκε στο παιχνίδι της σπέκουλας κατά του απρόοπτου ΣΥΡΙΖΑ και με το Οικονομικό Δελτίο που έκδωσε την π. Πέμπτη, αφού μας προειδοποιεί ότι το Μνημόνιο είναι αναπόφεκτο, ρωτά απειλητικά: «Υπάρχουν επιχειρήσεις και τράπεζες που θα θελήσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα». Τι δυστυχία που εξελέγη νικητής ο αυθάδης Τσίπρας! Τι ατυχία να μην προκύψει η Αριστερά της Ευθύνης;
Μετά από 93 χρόνια, από τότε που ο Αουγκ. Πινοσέτ στις 11-9-1973 έκανε το πραξικόπημα κατά της Χιλής του εκλεγμένου αριστερού προέδρου Σαλ. Αλιέντε, εμέλλετο να  ακούσουμε παρόμοιες απειλές. Και τότε είχαν προηγηθεί ανατρεπτικές ενέργειες από το αστικό καθεστώς, με το κίνημα της κατσαρόλας και άλλα. Και τώρα, από την άλλη μέρα των εκλογών, που ανέδειξαν επικεφαλής του αντιμνημονιακού μπλοκ τον ΣΥΡΙΖΑ και έχασε πάνω από το μισό της δύναμης του ο  δικομματισμός, έχουν αρχίσει έναν λυσσαλέο πόλεμο.
Διαπλεκόμενα μίντια, ευνοημένα κανάλια, αργυρώνητοι λειτουργοί (ο Θεός να τους κάνει) του Τύπου έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δεινά που μέλλονται. Απόκοντα η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη και ο ΣΕΒ με το Επιμελητήριο της Αθήνας. Διαβάστε το παρακάτω ευτράπελο: Διοικητής νοσοκομείου αποδίδει την έλλειψη νοσηλευτικών υλικών στο κλίμα ακυβερνησίας, αφού καθυστερημένα, μόλις δύο ημέρες πριν τις εκλογές, είχε ενημερώσει το Υπουργείο για τις ελλείψεις, που όμως οφείλονται στην υποχρηματοδότησή του!
Οι μέντορες της πολιτικής σταθερότητας, που μέχρι χθες απειλείτο από τον εξτρεμιστή ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά ακόμη και σήμερα κατάργηση του Μνημονίου και με επιστολή προς τους Ευρωπαίους τονίζει ότι πρέπει η λιτότητα στην Ευρώπη ολόκληρη να αντιμετωπιστεί με μέτρα ανάπτυξης, ανακάλυψαν την… Αμερική! Εκεί που προεκλογικά ούτε χιλιοστό από τη θέση του δεν έπρεπε να μετακινηθεί το οικοδόμημα της πολιτικής του Μνημονίου που έφερε τους Έλληνες σε τέτοια χάλια, γιατί θα συμπαρέσυρε την Οικονομία στον γκρεμό, τώρα δείχνουν διατεθειμένοι να συζητήσουν ορισμένα μέτρα εξωραϊσμού του! Ο δε κακός Τσίπρας, που άφρονα έσπρωχνε προς την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, ξάφνου όλοι για δύο ημέρες τον ερωτεύτηκαν, τον πρότειναν και για Πρωθυπουργό και στους στιβαρούς ώμους του φάνηκαν διατεθειμένοι να αποθέσουν το βάρος της διοίκησης της χώρας! Προσφέροντας ανοχή ψήφου, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και διότι η ηγεσία του ΚΚΕ αδιαφόρησε πλήρως στο ενδεχόμενο κυβέρνησης της Αριστεράς!
Κι αφού δεν τσίμπησε ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν πάλι από την αρχή τα αναθεματίσματα εναντίον του. Το λυπηρό είναι ότι  σε αυτά συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ, που μόλις δύο ημέρες νωρίτερα καλούσε τον Αλ. Τσίπρα οπωσδήποτε να κάνει κυβέρνηση της Αριστεράς!
Ποιοι προσέφεραν στήριξη ή ανοχή; Αυτοί οι ογκόλιθοι της πολιτικής σοφίας και σύνεσης, της σύνεσης που αγγίζει τα όρια της δουλικότητας με τις υπογραφές που έβαλαν για τη δέσμευση του λαού μας τα επόμενα 30 χρόνια! Αυτοί που με το πολιτικό βάρος του Γιωργάκη, του Χρυσοχοΐδη, της Ξενογιαννακοπούλου, του Λοβέρδου και όλων αυτών που ασχολία τους στα υπουργεία πρωτίστως ήταν οι πόντοι του πλέι μομπίλ, τα σταυρόλεξα και η αναμονή εντολών από τους Γκαουλάιτερ της Μέρκελ.
Έδιναν ψήφο ανοχής για την υλοποίηση μίας αριστερής πολιτικής, που δεν είναι στο πρόγραμμά τους και που στην πρώτη ευκαιρία θα καθιστούσε έρμαιο την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Φυσικό ήταν να μην καρποφορήση η εντολή που έλαβε ο Αλ. Τσίπρας. Όμως το κέρδος ήταν ότι άλλαξε το σκηνικό. Εκεί που η συζήτηση ήταν για επιβολή νέων εξοντωτικών μέτρων, εστράφη προς την ανάγκη άρσης των, υπό το βάρος της κατακραυγής των πολιτών.
Μίλησαν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, οι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, για σωτηρίας οι της τσουρουτεμένης ΝΔ και εσχάτως περί ειδικού σκοπού οι της ΔΗΜΑΡ, αρκεί να μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Φ. Κουβέλης!
Ξέρετε, αυτό μου θυμίζει την ντροπαλή κυρία που θέλει να μετάσχει στην ερωτική ακολασία, μα ντρέπεται μη τυχόν και την κουτσομπολέψει η γειτόνισσα και γι αυτό ζητά την συμμετοχή της! Δηλαδή η εντιμότητα του κυρίου Κουβέλη εξαρτάται από την στάση που κρατά ο Αλ. Τσίπρας; Δηλαδή εάν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δύναμη που του έδωσε ο σοφός λαός, αυτοί θα αλώνιζαν!
Ερώτημα, αφού και οι τρεις συμφωνούν, γιατί δεν κάνουν πίσω τον Αλ. Τσίπρα και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων κατά των πολιτών; Και στις επόμενες εκλογές να μη δουν ούτε τον ψήφο τους!
Μια οικουμενική κυβέρνηση για δύο χρόνια με πλειοψηφία των μνημονιακών κομμάτων θα μας απαγκιστρώσει από το Μνημόνιο; Μια κυβέρνηση με πρωτοβουλία του Κουβέλη, που θεωρεί «μαξιμαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ» το λαϊκό αίτημα να μην ισχύσουν η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυτά δηλαδή που είναι προγραμματισμένα για τον επόμενο μήνα, θα μας απαγκιστρώσει από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια; Θά ’χει μείνει τίποτα ωστότε για να απαγκιστρωθεί ή μόνο το ψαροκόκαλο; Ποιος τσιμπάει αγαπητοί της ΔΗΜΑΡ;
Διάβασα στην τοπική γηραιά κυρία του πατραϊκού Τύπου, την συνέντευξη του βουλευτή Αχαΐας, αυτού του κόμματος. «Ορισμένοι πιστεύουν ότι θέλουμε να αυτοκτονήσουμε» λέει. Δηλαδή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοκτονία η συμμετοχή στην συγκυβέρνηση που προτείνει ο Φ. Κουβέλης, ενώ αν συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν. Ε; αυτό είναι το νόημα; Ε, ρε κούνια που σας κούναγε!
Το επαναλαμβάνω. Ευτυχώς που αντιστέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Το Γραφείο Τύπου του οποίου απορεί με την διπροσωπεία: «Δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί η ΔΗΜΑΡ; Μόλις πριν δύο μέρες συμφωνούσε μαζί μας για κυβέρνηση Αριστεράς, τώρα γιατί άλλαξε στάση;».
Έχει άδικο που μιλά για «αριστερούς  Καρατζαφέρηδες του συστήματος» ο Αλ. Τσίπρας; Πέφτει έξω ο Μαν. Γλέζος που αναφέρεται σε «εφιάλτες που θα στηρίξουν το δικομματισμό»;
Ας τολμήσουν λοιπόν οι της ΔΗΜΑΡ.
 
(Δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ της Πάτρας)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς