Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα της 6 Μαΐου

Φωτογραφία Αρχείου. Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συστράτευση Δεξιάς από Σαμαρά, για αντιμετώπιση του αντίπαλου δέους, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σε εκλογές, όπως αναμένονταν, κατέληξε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Το μεσημέρι αύριο, στη 1, θα υπάρξει νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Η συνάντηση περιλάμβανε κόντρες μεταξύ Βενιζέλου και Τσίπρα για το ομόλογο του Μαΐου, για το οποίο ο δεύτερος είπε: «Προφανώς αυτό δεν προέκυψε τώρα» απαντώντας στο ερώτημα Βενιζέλου εάν πρέπει να πληρωθεί. Και εκφράζοντας τη γνώμη του ο Βενιζέλος, να μην πληρωθεί, ο Αλ. Τσίπρας τον ερώτησε: «Αυτό δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός;». Ακόμη περιελήφθη κόντρα Σαμαρά - Καμμένου για το non paper, το οποίο δεν παραδέχτηκε ο δεύτερος, αλλά και  πρότασή του να στηριχθεί κυβέρνηση βάσει του σχεδίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον ίδιο, τον Π. Καμμένο. Κάτι που  δεν έγινε δεκτό.

Αλ. Τσίπρας: Αναζητούν δεύτερη ευκαιρία

«Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, κάνοντας δηλώσεις τελευταίος.
«Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας έθεσαν ένα δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. «Δεν ζητούσαν απλά τη συναίνεσή μας, αλλά μας καλούσαν να βάλουμε υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας» είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να μην προδώσει τις προσδοκίες του λαού.
«Οι δυνάμεις του χτες που κατεδάφισαν την κοινωνία ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης, απειλούν και τρομοκρατούν» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου, να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη».

Αντ. Σαμαράς: Συστράτευση Δεξιάς

Εμφανώς απογοητευμένος ο Σαμαράς.
 Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να αποφύγουμε τις εκλογές, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου λαϊκισμού με ένα ευρωπαϊκό μέτωπο ισχυρό και αποφασισμένο». Επίσης «κάλεσε σε συστράτευση» εν όψει νέων εκλογών, ζητώντας ενότητα σε όλο τον χώρο της Δεξιάς, προϊδεάζοντας ότι οι επόμενες εκλογές, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στις 10 ή 17 Ιουνίου θα είναι αντιπαράθεση των δύο πόλων Αριστεράς και Δεξιάς καιμ θα κρίνουν το πολιτικό του μέλλον ως αρχηγός ενός κόμματος που ήδη έχει χάσει τις μισές του δυνάμεις.
 «Δεν το βάζουμε κάτω» συνέχισε, ειδικά τώρα που η Ευρώπη αρχίζει και καταλαβαίνει την αδιέξοδη πολιτική της, αλλά και επειδή η χώρα έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, που μπορεί να αξιοποιήσει, αλλά μόνο εντός της ΕΕ.
Ζήτησε «να αφήσουμε πίσω μας τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος», που σημειώνω μέρος του είναι και ο ίδιος, ενώ κινδυνολογώντας περιέγραψε με μελανά χρώματα το αντίπαλον δέος, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Έκαναν ήδη ζημιά με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν αναλάμβαναν και τη διακυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε:
«Απέναντί μας έχουμε όσους επί δεκαετίες κλείνουν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια και διώχνουν τουρίστες. Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη, τάζουν παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν» είπε σαν όλα αυτά τα χρόνια να κυβερνούσε η Αριστερά και όχι η Δεξιά με τις δύο εκδοχές της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
«Έλαβα το μήνυμά σας και θα αγωνιστώ να το κάνω πράξη. Σας καλώ να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο ελπίδας» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι». Προφανώς για να υλοποιήσει το πρόγραμμα του Μνημονίου, που από σήμερα με την εφαρμογή της μετενέργειας των ΣΣΕ μένουν στο έλεος της εργοδοσίας ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, που θα υποστούν μειώσεις μισθών έως και 50%.
Ο Αντ. Σαμαράς, κατ’ επανάληψη απηύθυνε έκκληση για συστράτευση: «Αυτή τη φορά να μην βρεθούμε διχασμένοι, να ενωθούμε» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στα δεξιά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς