Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καθηγητής Ευελπίδων ο επικεφαλής της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής»!

Τάσος Κουράκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αποκαλύπτει ότι εμπνευστής αυτών των μορφωμάτων και διευθυντής του «ΕΚΕΟ» είναι ο Θ. Λιόλιος 

Τακτικός καθηγητής, που παράνομα εξελίχθηκε από λέκτορας σε αναπληρωτή, είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης που προωθούσε τη δημιουργία της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής», αποκαλύπτει ο Τάσος Κουράκης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Άμυνας και Παιδείας. Η υπόθεση αφορά το «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων», που εμφανίζεται ως κοινωφελές ερευνητικό κέντρο, και όπως υπενθυμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε

«να δημιουργήσει μορφώματα παράνομα και επικίνδυνα για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, όπως αυτό της “Ελληνικής Πολιτοφυλακής,,. Η “Πολιτοφυλακή,, θα οργάνωνε ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων που θα αστυνομεύουν τους πολίτες, ακόμη και τους μαθητές εντός των σχολείων».

Ο Τ. Κουράκης καταγγέλλει ότι εμπνευστής αυτών των μορφωμάτων και διευθυντής του «ΕΚΕΟ» είναι ο Θ. Λιόλιος, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και μάλιστα διευθυντής του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών!
Μάλιστα ο εν λόγω διδάσκων, μολονότι διορίστηκε στη Σχολή Ευελπίδων ως λέκτορας (ΦΕΚ 38Γ/25.2.2005), προσφάτως (ΦΕΚ 724Γ/29.9.2011) εξελίχθηκε απευθείας στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, παρακάμπτοντας την ενδιάμεση βαθμίδα του επίκουρου, σε αντίθεση με όσα ορίζει ο νόμος 3187/2003 (άρθρο 11, παρ. 1, 2), και μάλιστα σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Στη συνέχεια, λόγω αυτής της παράνομης υπερπήδησης των βαθμίδων, ο Θ. Λιόλιος, ως αναπληρωτής καθηγητής, κατέλαβε τη θέση του διευθυντή του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών ΣΣΕ, αποκτώντας αυξημένες εξουσίες και αρμοδιότητες.
Ο Τ. Κουράκης ρωτά:

- Αν συνάδει με το έργο του καθηγητή της Ευελπίδων η προσπάθεια δημιουργίας οργανώσεων που παραπέμπουν σε παραστρατιωτικές.
- Ποια μέτρα θα ληφθούν για να παταχθούν επικίνδυνα φαινόμενα φασιστικής νοοτροπίας στις στρατιωτικές σχολές.
- Αν είναι νόμιμη η εξέλιξη ενός διδάσκοντα.
- Πώς θα επανέλθει η νομιμότητα στη Σχολή Ευελπίδων.
- Αν θα ακυρωθεί η πράξη εξέλιξης του Θ. Λιόλιου από λέκτορα σε αναπληρωτή καθηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς