Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυρίου Γιάννη που έκανε υπερωρίες!

Φωτογραφία Αρχείου.

Απογοητευτικό το συγκεντρωμένο άθροισμα του δικομματισμού, που ανέρχεται μόλις στο 32,4%, από την δημοσκόπηση της φιλοκυβερνητικής GPO

 Το απογοητευτικό 32,4% για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και χαμηλότερο ποσοστό του δικομματισμού αποδεικνύει ακόμα μία δημοσκόπηση, εταιρείας φιλικά προσκείμενης σε αυτόν και τακτικότατη φιλοξενούμενη του  γνωστού κυρίου Γιάννη Πρετεντέρη του MEGA, στην εκπομπή «Ανατροπή». Με τα ποσοστά αυτά πρέπει να βγουν στην γύρα για αναζήτηση και τρίτου προθύμου συνεταίρου. Αλλά μετά την καΐλα που υπέστη ο Γ. Καρατζαφέρης, ποιος τολμά να σκεφτεί έστω την συμμετοχή του σε μια μετεκλογική κυβέρνηση, που έτσι ή αλλιώς θα είναι κοντό το νήμα της ζωής της;
Τα δε αριστερά κόμματα παραμένουν ψηλά και κρατούν τα ποσοστά τους. Παρά τις προσπάθειες των φιλιππινέζων δημοσιογράφων του δικομματισμού η ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο που καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO, για το MEGA και την εκπομπή «Ανατροπή», η οποία διεξήχθη στο διάστημα από 5 έως 9 Απριλίου χθες, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ατόμων δείχνει πως η ανάκαμψη των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι όνειρο άπιαστο.
Και τούτο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κυρίου Γιάννη του MEGA, που ως και υπερωρίες «βάρεσε»  από το πόστο του μεγαλοδημοσιογράφου, με συνέντευξη που πήρε από τον Αντ. Σαμαρά και την παρουσίασε, μήπως και πάρει «τα απάνω του» ο κυρ Αντωνάκης. Αλλά πώς να τα καταφέρει ο κυρ Αντωνάκης, που ακόμη και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ τον στέλνουν κατά… Γαβαών και αναθεματίζουν την ώρα που αντικατέστησε τον Κ. Καραμανλή. (Μην αποκλείετε στο κοντινό μέλλον να τον δείτε να προσέρχεται για την αρχηγία της ΝΔ, μετά βαΐων και κλάδων!). 
Του έδωσε την ευκαιρία, του κυρ Αντωνάκη, να δηλώσει πως «θα είναι έγκλημα η συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ σε μετεκλογική κυβέρνηση» (διότι προφανώς τώρα δεν είναι!) και «δεν μπορεί να εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ», αλλά και ότι ζητά «αυτοδυναμία για να μπορεί να παίρνει αποφάσεις  χωρίς να χρειάζεται να τηλεφωνεί» στους συμμάχους του που θα είναι μαζί του στην κυβέρνηση. Προφανώς φοβάται ότι θα ξοδεύεται ο άνθρωπος στα τηλέφωνα! Αλήθεια, ένα ερώτημα μόνον: Όταν αποφάσισε να βάλει εκείνη την μαγκούφα την υπογραφή για το Μνημόνιο 2, που μας ταλαιπωρούσε τόσον καιρό γι αυτήν, που δεν την έβαζε, πόσα τηλέφωνα είχε κάνει στο ΔΝΤ και την Μέρκελ;
Κάπως έτσι ο κόσμος που ρωτήθηκε απάντησε αρνητικά και σύμφωνα με την έρευνα, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι μεν η Ν.Δ., με προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά απέχει παρασάγγας από την αυτοδυναμία που ονειρευόταν ο κυρ Αντώνης, όταν ανέλαβε αρχηγός στην ΝΔ. Τα ποσοστά των δύο κομμάτων παραμένουν αρκετά χαμηλά, ενώ την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν οχτώ κόμματα, μεταξύ των οποίων και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, της οποίας την συμμετοχή ανέχτηκε το ΠΑΣΟΚ, με την φρούδα ελπίδα ότι θα χαμηλώσει τα ποσοστά του κυρ Αντωνάκη και θα γίνει αυτό χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς είναι αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, και κρατούν σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το megatv.com, τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΠΑΣΟΚ: 14,2%, NΔ: 18,2%, ΚΚΕ: 8%, ΛΑΟΣ: 4%, ΣΥΡΙΖΑ: 6,2%, Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%, Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά: 5,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%, Χρυσή Αυγή: 3,1%, Άλλο κόμμα/Λευκό/Άκυρο/Αποχή: 10,2%, Δεν έχω αποφασίσει/Δεν ξέρω: 19,2%.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, οι ερωτηθέντες απαντούν: Κανέναν από τους δύο σε ποσοστό 50,4%.
Στην ερώτηση μετά τις εκλογές τι είδους κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να λύσει καλύτερα τα προβλήματα, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, οι ερωτηθέντες απαντούν: Μια κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 63,3%.
Στην ερώτηση θα πάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι απαντούν: Σίγουρα ναι/Μάλλον ναι: 84,9%.
Όταν ερωτώνται με τι κριτήριο θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, απαντούν: Το 29,5% για να ενισχύσουν το κόμμα που έχει την καλύτερη πρόταση για το αύριο. Το 41,9% για να τιμωρήσουν όποιον έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση
Στην ερώτηση ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σήμερα, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν: Το 60,2% η μείωση μισθού. Το 43,9% η ακρίβεια αγαθών. Το 23,7% ο φόβος ανεργίας.
Στην ερώτηση με βάση ποιο κυρίως πρόβλημα θα αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές, οι συμμετέχοντες στην έρευνα (μπορούν να δώσουν έως δύο απαντήσεις) δηλώνουν: Το 67,6% με βάση την οικονομία. Το 43,6% με βάση την ανεργία.
Στην ερώτηση πώς κρίνετε το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, οι ψηφοφόροι απαντούν: Αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 92,2%.
Ερωτηθέντες για το πώς κρίνουν το έργο της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, απαντούν: Αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 56%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς