Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πολυτελή οχήματα, μέταλλα, γούνες και άλλα σε φορολογική προστασία

Σαν μανιτάρια ξεπετάχθησαν. μετά την κρίση, τα αργυραμοιβεία στην Πάτρα. Το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και ο κάθε απελπισμένος βρίσκει προσωρινή διέξοδο με την πώληση των ασημικών του σπιτιού του. Όπως στην ναζιστική Κατοχή  επί Γερμανοϊταλών, έτσι και σήμερα στην Κατοχή του ΔΝΤ και της Τρόικας.

Νέα καταιγίδα φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα με κατάργηση δώρων και μειώσεις μισθών 


 Σε νέες  ευνοϊκές ρυθμίσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών για όλους τους ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να φορτώσει με δεκάδες επιπλέον φόρους τους απλούς Έλληνες φορολογούμενους.
      Ήδη χθες, πρόγευση πήραμε από το κρεσέντο προπαγάνδας που καλλιεργείται δια των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, από τα οποία πληροφορηθήκαμε ότι στο στόχαστρο της ψευτοκυβέρνησης Παπαδήμου έχουν μπει για τα καλά τα δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων για τα οποία επιδιώκεται πλήρης κατάργησή τους μετά το κουτσούρεμα κατά 50% που υπέστησαν από την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του υπ’ ατμόν, προς αποχώρηση, ευρισκομένου Γεωργίου Παπανδρέου του Β΄, του γνωστότερου ως Ολετήρα των κοινωνικών δικαιωμάτων. 
        Ακόμη οι απολύσεις στο Δημόσιο φαίνεται να αγγίζουν μέχρι και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες όμως απαλλάσσει από τη λίστα του ενιαίου μισθολογίου, κατάργηση κατωτάτων μισθών, εξολόθρευση ΣΣΕ και άλλα πολλά… φιλολαϊκά μέτρα! (Εννοείται κατά την αντίληψη των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κοινώς της ψευτοσυγκυβέρνησης της συμφοράς).
    Με στόχο λοιπόν, την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αργυροχρυσοχοΐα, στα δέρματα και τις γούνες το αρμόδιο υπουργείο θέτει στο τραπέζι την κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Το μέτρο αυτό μόνο μερικές χιλιάδες πλουσίων Ελλήνων αφορά, αφού αυτοί θα επωφεληθούν και φυσικά μαζί με αυτούς αφορά και τις γερμανικές, γαλλικές και τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν πολυτελή μοντέλα. Το σχετικό έγγραφο κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου.
       Μάλιστα, για να χρυσώσει το χάπι της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης των ημετέρων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει υπουργικές αποφάσεις για την «αντιμετώπιση φοροδιαφυγής στις εμπορευματικές συναλλαγές με το Άγιο Όρος με την τήρηση Τελωνειακών διατυπώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή που διαπιστώνεται κυρίως σε ότι αφορά στο ΦΠΑ στις συναλλαγές από και προς το Άγιο Όρος».
       Προφανώς σε άλλες περιοχές τα πάντα λειτουργούν εύρυθμα και δεν υπάρχει φοροαποφυγή. Τρομάρα τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς