Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΚΚΕ: Τα άτιμα τα μονοπώλια ευθύνονται που κουρεύονται

Το σπίτι του λαού στον Περισσό, όπου και τα τυπογραφεία της Τυποεκδοτικής.

Για τα χρεωστούμενα των εργαζομένων στην  "Τυποεκδοτική"  ο λόγος

Η "εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης", που έπληξε ιδιαίτερα τον κλάδο των εκτυπώσεων, αναφέρεται από το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ ως ο βασικός παράγοντας που οδήγησε τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ΚΚΕ, την "Τυποεκδοτική", σε προσφυγή στο αρ. 99 του Πτωχευτικού Κώδικα "ως έσχατο βήμα". Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, σημαντικό ρόλο για τη σημερινή κατάσταση της "Τυποεκδοτικής" έπαιξαν "η διαδικασία συγκέντρωσης και ίδρυσης νέων εκτυπωτικών μονάδων από μεγάλους εκδοτικούς οίκους", "η απώλεια σημαντικών εκτυπωτικών εργασιών" προς τρίτους, το "μεγάλο χτύπημα στις τιμές που επέφεραν τα μονοπώλια στον κλάδο", ο "οξύς ανταγωνισμός στον κλάδο των εκτυπώσεων", "ζημιές από επισφαλή χρέη πελατών της" αλλά και η "γενικότερη επίθεση που δέχθηκε η εταιρεία που έχει κύριο μέτοχο το ΚΚΕ".
       Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επιχείρηση είχε μείωση εργασιών, σε βαθμό που η απασχόληση της γραμμής παραγωγής δεν ξεπερνά το 35% της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου. Παραδέχεται ότι "υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού εργαζομένων". Υπογραμμίζει ότι "θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της" καθώς, όπως σημειώνει: "Η προσφυγή της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 εξυπηρετεί αποκλειστικά την προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών της σε τράπεζες και προμηθευτές".
        Φυσικά δεν αναφέρει ότι από την στιγμή που υπήχθη στο άρθρο 99 η Τυποεκδοτική, αυτομάτως κουρεύεται κάθε χρέος προς δανειστές ή εργαζομένους της.
       Υπενθυμίζει ότι η «Τυποεκδοτική» λειτουργούσε με κριτήριο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης εκτύπωσης των εντύπων του ΚΚΕ προκειμένου να βοηθιέται το λαϊκό κίνημα, να αναπτύσσεται η ταξική πάλη. Δεν στόχευε στη συγκέντρωση κερδών όπως συμβαίνει με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
        Στη συνέχεια το ΚΚΕ κάνει λόγο για την ανεργία. Δηλώνει ότι κατανοεί "τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος που χάνει τη δουλειά του" και προσθέτει ότι: "Μόνο με μια οικονομία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική ιδιοκτησία και με το λαό στην εξουσία μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά η ανεργία". Δηλαδή παραπέμπει στον σοσιαλισμό που θα έρθει από το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς