Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Για την διαδικτυακή μετάδοση στην Πάτρα «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»


Και… « Τα της Πρωτοβουλίας Πάτρας στην Πρωτοβουλία»!

Η δημοτική παράταξη του Ανδρ. Τζουραμάνη «Πρωτοβουλία Πάτρας» με σημερινή ανακοίνωσή της χαιρετίζει την επίσημης έναρξης μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Διαδικτύου από σήμερα Πέμπτη. Και πιστεύει ότι «κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του επιπέδου των συνεδριάσεων του Σώματος, κάτι που, όμως, μένει να αποδειχθεί στην πράξη».
       Εκφράζει όμως και την πικρία της διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «εκείνο που δεν αναφέρεται πουθενά στην επίσημη ανακοίνωση είναι ότι αυτή την πρόταση την εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2011.

(http://www.epatras.gr/portal/c/document_library/get_file?p_l_id=220313&folderId=402680&name=DLFE14087.doc).
       »Μία πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα. Εμάς μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή άρχισε και υιοθετεί προτάσεις μας, παρότι δεν μας μνημονεύει πουθενά. Πιστοί στη δημιουργική αντιπολίτευση, κάτι που έχουμε εμπράκτως αποδείξει, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για το καλό της πόλης, με την ελπίδα ότι όχι μόνο θα βρίσκουν ευήκοον ους στους ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων, αλλά και θα αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα της Πρωτοβουλίας Πάτρας στην Πρωτοβουλία Πάτρας».
         Σε σχετικό έγγραφο που δημοσιοποίησε η «Πρωτοβουλία» για το θέμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Στους πολίτες της Πάτρας υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η εικόνα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε άλλο παρά τιμάει την Πάτρα. Φαινόμενα όπως: ανάλωση υπερβολικού χρόνου σε διαδικαστικά ζητήματα, συστηματική υπέρβαση χρόνου σε τοποθετήσεις ομιλητών, ατέρμονες συζητήσεις χωρίς να παράγεται συγκεκριμένο χειροπιαστό αποτέλεσμα, προσωπικές αντιπαραθέσεις και συχνά με βαρείς χαρακτηρισμούς από και εκτός μικροφώνου, είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης.
       »Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα και μετά και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διεξαγωγή του προτελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο από μερίδα των ΜΜΕ χαρακτηρίστηκε ως Δημοτικό Συμβούλιο της ντροπής, πιστεύουμε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη η μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω Διαδικτύου.
      »Μιας και βρισκόμαστε στην εποχή της Διαύγειας, η «Πρωτοβουλία Πάτρας» προτείνει τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Διαδικτύου και καλεί τη Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση αυτής της πρότασης άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς