Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ξέσπασμα Τσίπρα που χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό τον Βενιζέλο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ


«Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι να πάρουμε τα λεφτά» που θα διατεθούν για τις τράπεζες κι ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στο λαό, είπε


 «Δεν παίζουμε με την φωτιά όταν διαχειριζόμαστε την μοίρα ενός λαού», δήλωσε χθες  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής. Με την παραδοχή ότι «ναι, ζούμε ένα δράμα», αλλά το σαφές μήνυμα ότι «αυτό που μπορεί να ζήσουμε και προσπαθούμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται», ο Ευ. Βενιζέλος «ξέσπασε» στη Βουλή, εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
         Έντονη αντίδρασή προκλήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του, σχετικά «με τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων λιτότητας και την ταυτόχρονη αύξηση των αμοιβών και των προμηθειών των τραπεζικών ιδρυμάτων», κατά την οποία ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «φυσικό αυτουργό της τραγωδίας που ζει η χώρα». Ζήτησε να γίνουν εκλογές μέχρι τις 20 Μαρτίου, εκτίμησε ότι η «μεγαλύτερη τραγωδία είναι να πάρουμε τα λεφτά» και που θα διατεθούν για τις τράπεζες, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στο λαό, ζήτησε να γίνει διαπραγμάτευση στη βάση που οι εταίροι θεωρούν αναγκαίο να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ.
         «Είναι ντροπή, είναι ο απώτατος εξευτελισμός –είπε- το θέμα που έθεσαν οι Γερμανοί για τον Επίτροπο κι εσείς δεν διακόψατε κάθε διαπραγμάτευση. Το νέο πακέτο θα είναι το επιστέγασμα της τραγωδίας. Να μην πάρετε τα λεφτά, θα είναι τραγωδία. Να λείπει η βοήθεια να πείτε και κανένα όχι», είπε ο Αλ. Τσίπρας διερωτώμενος προς τον κ. Βενιζέλο: «Δεν βλέπετε τις δημοσκοπήσεις; Είναι θέμα προσώπων πιστεύετε; Αν αντικατασταθεί ο ηθικός αυτουργός από τον φυσικό πιστεύετε ότι θα ανακάμψετε»;
          Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού απηύθυνε παράκληση στον κ. Τσίπρα να τα λάβει υπόψη του αυτά «διότι ότι λέει δεν είναι άμοιρο επιπτώσεων σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε τονίζοντας πως έχει την ικανότητα να διαβάζει πίσω από τις γραμμές των όσων λέει και «έχει τη δική του ανάγνωση αυτών που λέει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς