Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Στην πλ. Γεωργίου της Πάτρας την Κυριακή το απόγευμα θα υπάρχει διαμαρτυρία.

Πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων


Νέα  48ωρης απεργία, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, κήρυξαν  ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ.  Θα πραγματοποιήσουν και τις δύο ημέρες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στις 11 το πρωί. και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα (στις 5), έξω από τη Βουλή. Παράλληλα κινητοποιήσεις διοργανώνονται στην Πάτρα από το ΠΑΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή το απόγευμα σχεδιάζεται να υπάρχει διαμαρτυρία πολιτών συγκεντρωμένων στην πλ. Γεωργίου Α΄.
Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις στη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων σκληρότατης λιτότητας, που επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας μας, λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Έτσι, της παραίτησης του Γ. Κουτσούκου είχε προηγηθεί αυτή του συνδικαλιστή Γιάννη Μανώλη, από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της Ν.Δ.
Στο μεταξύ, μόνο η λέξη απελπισία ταιριάζει στο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα διαφανεί το απόγευμα σήμερα, οπότε προγραμματίστηκε εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η νέα συμφωνία με την Τρόικα.
Στόχος της συνεδρίασης είναι να γίνει ένα οικονομικό "μασάζ" στους βουλευτές, προκειμένου με την ψήφο τους να μην τινάξουν τα πάντα στον αέρα, καταψηφίζοντας, ουσιαστικά, το νέο Μνημόνιο. Έτσι πληροφορίες λένε ότι τους έχει δοθεί εγγύηση ότι η λήξη της θητείας τους θα γίνει μετά από δύο χρόνια, ώστε να έχουν τον καιρό για διευθέτηση οικονομικών ζητημάτων τους.
Πάντως πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων, βάζοντας κόκκινη γραμμή σε θέματα όπως τα εργασιακά και τις περικοπές που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα.
Μεταξύ των βουλευτών που δηλώνουν ξεκάθαρα την αρνητική τους στάση στα οδυνηρά νέα μέτρα είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Στάθης Κουτμερίδης, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Οδ. Βουδούρης, η Σοφία Γιαννακά και ο Δημ. Καρύδης.
Ενστάσεις, για τα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, εκφράστηκαν κι από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά τους, οι Ανδρέας Μακρυπίδης, Μανώλης Στρατάκης και Βασίλης Kεγκέρογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Ένας από τους τρόπους που σχεδιάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεπεράσει το σκόπελο των αντιδράσεων είναι να φέρει ενδεχομένως όλα τα μέτρα με ένα άρθρο και όχι αναλυτικά, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα βγουν από τη δύσκολη θέση οι βουλευτές.
Πάντως, προς το παρόν, η Ιπποκράτους δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που ίσως να διευκόλυνε τους βουλευτές, αν και ο κ. Παπανδρέου δέχεται από πολλούς συνεργάτες του τέτοιες εισηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς