Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με κόντρες κατά του ΔΟΛ αποχωρεί ο Γ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ


Φεύγοντας από την ηγεσία επέλεξε να κοντραριστεί με τον πρώην υποστηριχτή του για 10 εκατ. ευρώ. Για ένα "κωλόσπιτο" όπως θα έλεγε ο Βαγγέλης εάν ζούσε!

Κατηγόρησε και την Δικαιοσύνη που δεν έλεγξε την συμμετοχή του αδελφού του στα CDS!

Αλλαγή σελίδας για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα τόσο για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όσο και για την προεδρία του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τις βουλευτικές, μετά από διαδικασίες στις οποίες ο ίδιος θα καθορίσει τον χρόνο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην κατατεθείσα πρόταση για "σύντομες διαδικασίες" εκλογής προέδρου του Κινήματος επισημαίνοντας ότι η πρόταση αυτή δεν είναι ρεαλιστική καθώς είναι αδύνατη η εκλογή προέδρου από την βάση σε διάστημα μιας εβδομάδας και πάντως πριν τις 15 Ιανουαρίου.
Ο κ. Παπανδρέου με βάση όσα εισηγήθηκε, απέρριψε την εκλογή προέδρου από τη βάση μέχρι τις 15-1-12 και ανέφερε ότι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και την εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας τις εκ του Καταστατικού οριζόμενες αρμοδιότητες του, στηρίζοντας το κόμμα και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό που προτείνει "δεν υπάρχουν ούτε "δεύτερες", ούτε πονηρές σκέψεις".
Αυτό που μένει τώρα, είναι πως θα αντιδράσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ειδικά η λεγόμενο τρόικα (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Μόσιαλος), οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από τις σημερινές ανακοινώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil είπε: «Σύντομα θα γνωστοποιήσω τα μελλοντικά μου σχέδια».  Στο ερώτημα: «Υπάρχει πιθανότητα επιστροφής σας;» απάντησε μόνο: «δεν το ξέρω».
 «Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να κατέβω ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε ως υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος μετά τις εθνικές εκλογές», ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου όπως την μετέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Επίθεση στον ΔΟΛ του Ψυχάρη

Η εισήγηση του Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο περιείχε επιθετικές αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και λειτουργίες της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρο Ψυχάρη και σε δάνειο 10 εκατ. ευρώ που είχε ο ίδιος αιτηθεί ως πρόεδρος του ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα, ξεκίνησε σύγκρουση με τον οργανισμό που διευθύνει ο κ. Ψυχάρης. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε επιπλέον ως υπονομευθείσα την περίπτωση της συγχώνευσης Εθνικής-ΑLPHA.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΔΟΛ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα. Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο».

Αναφορά έκανε επίσης ο κ. Παπανδρέου στις καταγγελίες για τα CDS και την ενδεχόμενη «εμπλοκή» αδελφού του στην υπόθεση, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία, θα έπρεπε να είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, αντί να γίνεται ο πρωθυπουργός υπόλογος για περιστατικά που δεν ερευνήθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς