Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Είναι το πρόβλημα της Ξερόλακκας αδιέξοδο;


Ενώ μία ομάδα 25 πολιτών της περιοχής Ξερόλακας Πάτρας έχει αποκλείσει τον ΧΥΤΑ ζητώντας το οριστικό κλείσιμό του, η συζήτηση για το μέλλον του έχει ανοίξει και αναμένονται τα επόμενα βήματα για την δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Δυτ. Στερεάς στου Φλόκα.   
Στα πλαίσια αυτά ο επικεφαλής του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πάτρας, μετέβη χθες στον ΧΥΤΑ και έγινε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας της τραγικής κατάστασης του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Ο Ανδρέας Τζουραμάνης κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο χώρο του ΧΥΤΑ, ενημερώθηκε από τους κατοίκους της περιοχής για τις εξελίξεις και τις κινήσεις που γίνονταν τις τελευταίες ημέρες από τη Δημοτική Αρχή στο χώρο όπου εναποτίθενται τα απορρίμματα της Πάτρας. Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των κατοίκων, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποιες επιχωματώσεις ώστε να παρουσιάζεται ο χώρος ότι λειτουργεί υποδειγματικά, για ευνόητους λόγους.
Η “Πρωτοβουλία Πάτρας” από την πρώτη στιγμή παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση γι’ αυτό το μείζον θέμα της Πάτρας. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε και τώρα βρισκόμαστε όλοι μπροστά στην ολοκλήρωση του αδιεξόδου. Αναμένουμε απλά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:
1) οφείλει εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή να επισκεφθεί την Περιφέρεια για μια ειλικρινή συζήτηση, χωρίς σκοπιμότητες, ώστε να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός δηλαδή ο νόμος του κράτους.
2) πρέπει να ορίσει η Δημοτική Αρχή συγκεκριμένες καταληκτικές ημερομηνίες των διακριτών βημάτων (Χωροθέτηση ΣΜΑ, Δημιουργία ΣΜΑ, Ολοκλήρωση τευχών δημοπράτησης εργοστασίου) που απαιτούνται για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων στη θέση Φλόκα.
Ο συνδυασμός αυτών των κινήσεων θα δώσει το δικαίωμα στη Δημοτική Αρχή να ζητήσει από τους κατοίκους της Ξερόλακκας να κάνουν ένα βήμα πίσω και να μην αποκλείσουν τον ΧΥΤΑ. Τότε και μόνο τότε η Δημοτική Αρχή θα μπορεί να απαιτήσει κάτι τέτοιο και τότε οφείλουν οι κάτοικοι να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς