Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Με αποχή Βενιζέλου και της ομάδας του πέρασε η θέση Παπανδρέου


Στη δίνη της εσωστρέφειας μπαίνει το ΠΑΣΟΚ μετά την χθεσινή απόφαση.
 
Η αντιπολίτευση μιλά για μια «ανάπηρη απόφαση», χωρίς ουσιαστικό απολογισμό και αυτοκριτική για τα λάθη  – Ψευδαίσθηση ότι  την κυβέρνηση την έριξαν συμφέροντα

  Κατά πλειοψηφία και χωρίς απολογισμό εγκρίθηκε η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και του Πολιτικού Συμβουλίου, με ανάταση χειρός από το Εθνικό Συμβούλιο. Μία απόφαση που χαρακτηρίζεται από τους διαφωνούντες ως  ανάπηρη. Σύμφωνα με την συνήθως πάντα καλά πληροφορημένη για τα τεκταινόμενα στο κόμμα εφημερίδα ΒΗΜΑ, πέντε ή έξι στελέχη, καταψήφισαν την πρόταση αυτή (Π. Ευθυμίου, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Τσιλίκης, Ι. Βαρδακαστάνης, κ.α) ενώ αρκετοί άλλοι δήλωσαν «παρών». Να σημειωθεί ότι τα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος απουσίαζε την ώρα της ψηφοφορίας απείχαν από αυτήν.
Ορισμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έλειπαν καθώς νωρίτερα είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στην Ιπποκράτους και στα κορυφαία στελέχη  να λήξει χωρίς ψηφοφορία η διήμερη συνεδρίαση.
Όσοι δεν ψήφισαν την πρόταση, μιλούσαν για μια «ανάπηρη απόφαση», καθώς παρά την πίεση από πολλά στελέχη να υπάρξει ουσιαστικός απολογισμός και αυτοκριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης διετίας εγκρίθηκε, όπως έλεγαν, η γραμμή της ομιλίας Παπανδρέου ότι την κυβέρνηση του την έριξαν τα συμφέροντα.
Είναι ενδεικτικό ότι ο γραμματέας  του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στα ΜΜΕ.  «Ας διαμαρτύρονται ότι πάρα πολλές φορές μπορεί να τους επιτιθέμεθα άδικα. Ποιος καλλιέργησε το φόβο, την καχυποψία, την ανασφάλεια; Ποιος δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε ο κόσμος είτε να βγάζει τα λεφτά του έξω ή να τα βάζει κάτω από τα μαξιλάρια; Να μην υπάρχει ρευστότητα στην αγορά; Ποιος; Τα μέσα ενημέρωσης δεν έπαιξαν αυτό το ρόλο; Δεν όφειλαν τα μέσα ενημέρωσης να λειτουργήσουν δημιουργικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα και όχι να απευθύνονται στο διαστροφικό υποσυνείδητο του καταναλωτή της ενημέρωσης;» έθεσε το ερώτημα.  
Επειτα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το τοπίο στο ΠαΣοΚ παραμένει θολό. Όπως αποφασίστηκε, θα συνεδριάσει σύντομα, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη, το Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να συγκεντρώσει και να εκτιμήσει τις υπόλοιπες προτάσεις που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση και να ορίσει νέα ημερομηνία συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς