Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζεται η θολούρα στο ΠΑΣΟΚ αν και ο Παπανδρέου μιλά για Μάρτιο



Εγκαρδιότητες, όμως άλλα λεν τα μάτια τους και άλλα η καρδιά τους!

Ευ. Βενιζέλος: Τον Ιούνιο του 2010, μετά από μία έντονη προσωπική πίεση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβα ευθύνες που δεν μου ανήκαν, γνωρίζοντας το προσωπικό κόστος και τη φθορά

Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν γίνει και πάλι θολά στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις ομιλίες των δύο κορυφαίων του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και είπε ότι το Μάρτιο θα γίνουν εκλογές για νέα ηγεσία στο κόμμα, εντούτοις δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος για την προεδρία.
Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είπε ξεκάθαρα ότι συμφωνεί με την πρόταση Παπανδρέου, αλλά άφησε να φανεί πως δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, λέγοντας πως παραμένει πιστός στην ενότητα και στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ουσιαστικά, ο Eυ. Βενιζέλος αυτό που άφησε να νοηθεί είναι ότι θα πρέπει να "κάνουν ταμείο" για τη χώρα, το κόμμα και τις ευθύνες του καθενός στα τέλη Μαρτίου, στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο, σύμφωνα με τις ερμηνείες, θα είναι κι αυτό που θα κρίνει ποιος θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή, με το δικό του τρόπο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει όχι σε εκλογή από τη βάση, αλλά από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Πριν τις εθνικές εκλογές η νέα ηγεσία

Εντός του Μαρτίου τοποθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εξουσιοδοτώντας το Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει την ακριβή ημερομηνία. Για τον Ιούνιο, εξάλλου, ορίστηκε το τακτικό Συνέδριο του Κινήματος. Η νέα ηγεσία θα εκλεγεί πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας συμφωνίας, δήλωσε, προσδιορίζοντας τον Απρίλιο ως μήνα εθνικών εκλογών.
«Θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι» είναι το έως τώρα στίγμα που έχει δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου, μιλώντας για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, λέγοντας:
«Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα παντήσω με μια φράση του Ανδρέα: "Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα"».
Ο Ευ. Βενιζέλος σε μία αποστροφή της ομιλίας του είπε: «Τι κάναμε τα τελευταία 2,5 χρόνια; Πικράναμε το λαό, για να σωθεί το έθνος. Αυτή ήταν η τραγική μοίρα του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά. Πρόκειται για έναν ηθικό, πολιτικό και εκλογικό ακρωτηριασμό, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας».
Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ανήκω σε αυτούς που δεν δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τις επιλογές του πρώτου προγράμματος. Τον Ιούνιο του 2010, μετά από μία έντονη προσωπική πίεση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβα ευθύνες που δεν μου ανήκαν, γνωρίζοντας το προσωπικό κόστος και τη φθορά».
Νωρίτερα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης αναφερόμενος στα εσωκομματικά, παρατήρησε ότι η κοινωνία δεν καίγεται για μικρές και μεγάλες φιλοδοξίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ότι από κόμμα εξουσίας πρέπει να ξαναγίνει κόμμα της κοινωνίας.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μέσα από τις διαδικασίες που αρχίζουν εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, νωρίτερα, δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος.

Πηγή: news.in.gr, newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς