Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Γ. Παπανδρέου, το "μακελειό" και... το "βρώμικο ΄89"

Χωρίς Λεζάντα.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιεί πως στη χώρα θα γίνει «μακελειό» εάν κάποιος πειράξει πολιτικά ή ποινικά τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Δημήτρης Ρέππας μιλά για «ντροπή» να θέλουν κάποιοι να εξαφανίσουν από προσώπου γης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δηλώνει δυστυχής που είναι υπουργός Ανάπτυξης σε μία χώρα με ύφεση.
Κι η Άννα Διαμαντοπούλου επαναλαμβάνει την πρότασή της να μη γίνουν σύντομα εκλογές διότι, εάν γίνουν, θα οδηγήσουν σε πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού – σε κάθε περίπτωση, πάντως, προκρίνει μετεκλογική κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου.
Με την προσοχή όλης της Ευρώπης (και όχι μόνο) στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων για το PSI, τα στελέχη του βασικού κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, «ταλαιπωρούνται» από την εκκρεμότητα γύρω από την ηγεσία τους και την πολιτική που άσκησε αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009

Την αφορμή για τις οξείες παρεμβάσεις των κυρίων Λοβέρδου και Ρέππα (σ.σ. οι οποίοι δεν ανήκουν στο ίδιο εσωκομματικό «στρατόπεδο») έδωσε η απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να στείλει στη Βουλή τον φάκελο με τις καταγγελίες για μετεκλογικό «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Γιατί στη Βουλή; Διότι η έρευνα θα αφορά τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του τότε οικονομικού επιτελείου – κυρίως του τέως υπουργού Οικονομικών (και νυν ΠΕΚΑ) Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία.

Καρχιμάκης: Να τι λέει ο Βασίλης Κόκκινος

Στο άκουσμα της είδησης, στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ σήμανε «συναγερμός», καθώς τόσο οι «παπανδρεϊκοί», όσο κι εκείνοι που κινούνται στον αντίποδά τους και ηγούνται της εκλογής νέου προέδρου, είδαν να αναβιώνει το «βρώμικο ΄89» - κι αυτή την οπτική τείνουν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά: Οι πρώτοι (για ευνόητους λόγους), και οι δεύτεροι για να αποδείξουν στην πράξη ότι ενδιαφέρονται για «το όλον ΠΑΣΟΚ».
Είναι ενδεικτικό ότι ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης (από τους πιο φανατικούς «παπανδρεϊκούς») «ανέβασε» χθες στους λογαριασμούς που διατηρεί στο facebook και στο twitter άρθρο του… προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου, Βασίλη Κόκκινου, με το οποίο «αποδίδει» προσωπική ποινική ευθύνη στον Γ. Παπανδρέου για την κατάληξη που είχαν οι χειρισμοί του μετά τις εκλογές.

Να φύγει ο Παπακωνσταντίνου

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΔ δεν σχολίασε επισήμως την κίνηση του κ. Πεπόνη, αλλά μέσω «κύκλων» ζήτησε να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση οι εμπλεκόμενοι, όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος αντέδρασε έντονα, μιλώντας για «επιχείρηση ποινικοποίησης της αλήθειας για την δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα το 2009».
Ο κ. Παπανδρέου, ως γνωστόν, βρίσκεται από το Σάββατο στην Κόστα Ρίκα για τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Παπαϊωάννου για αντικατάσταση Πεπόνη-Μουζακίτη
Κατόπιν όλων αυτών, παραμένει ερώτημα εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα ζητήσει την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, τους οποίους φέρεται να κατηγορεί ότι έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις αστήρικτες καταγγελίες τους για παρεμβάσεις που δέχθηκαν στο έργο τους.

Διαμαντοπούλου κατά άμεσων εκλογών

Από τη δική της πλευρά η Άννα Διαμαντοπούλου, αποφεύγοντας να εμπλακεί με τα παραπάνω, παρουσίασε εκ νέου την «ατζέντα» της για τις προτεραιότητες μέχρι το 2020 («ασφάλεια και σταθερότητα εντός της ευρωπαϊκής ένωσης – δουλειές – κοινωνική συνοχή»), μιλώντας στην εκδήλωση «Για την Ελλάδα τώρα» που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας επιστημόνων και πνευματικών ανθρώπων.
Αντιδρώντας σε εκλογές σύντομα («θα οδηγήσουν σε πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού και των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται») μίλησε για την ευθύνη των κομμάτων απέναντι στη νέα δανειακή σύμβαση: «Αν δεχόμαστε την ανάγκη των 139 δισ. και θεωρούμε ότι δεν γίνεται χωρίς αυτά, είναι η στιγμή όλα τα κόμματα όχι μόνο αυτά που είναι στην Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δηλαδή και η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία, να κάνουν τώρα, πριν υπογράψουμε, τις προτάσεις τους. Να βοηθήσουν αυτή την κοινή προσπάθεια που είναι η συνεργασία με τους δανειστές μας», παρατήρησε.

Πηγή: Της Μαρίνας Μάνη  www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς